Podijeli članak

Bijela kuća priprema se da uputi službenu žalbu na glasanje o opozivu predsjednika Donalda Trumpa još tijekom današnjeg dana, navodeći da neće surađivati s istragom jer je ona inicirana bez glasanja Zastupničkog doma.

Ured savjetnika Bijele kuće priprema se da pošalje pismo predsjedavajućoj Zastupničkog doma Nancy Pelosi u kome izražava protivljenje formi istrage koja bi dovela do glasanja o opozivu, priopćio je dužnosnik blizak temi u četvrtak navečer, govoreći pod uvjetom da ostane anoniman. 

Pelosi je prošlog tjedna objavila da započinje službenu istragu, ali nije zatražila suglasnost doma u punom sastavu, kako je urađeno u istragama koje su vodile do glasanja o opozivu bivših predsjednika Richarda Nixona i Billa Clintona.

Rudy Giuliani, Trumpov osobni odvjetnik, potvrdio je da će pismo biti poslano.

Trumpovi saveznici danima tvrde da bez formalnog glasanja,  argumenti zastupnika u Zastupničkom domu imaju manji značaj od onih koje iznose dužnosnici administracije. Ministarstvo pravde prošlog je mjeseca iznijelo sličnu argumentaciju, iako je to učinjeno prije nego što je Pelosi objavila istragu koja bi dovela do glasanja o opozivu, prenosi Associated Press.