Podijeli članak

Bijela kuća je objavila službeni portret prve dame Sjedinjenih Američkih Država Melanije Trump.

Ta fotografija od sada će biti korištena u službenim prilikama kad god se govori o prvoj dami SAD-a.

Točna lokacija na kojoj je prva dama fotografirana nije otkrivena, a nije poznato ni tko je autor portreta, prenosi Tanjug.

"Čast mi je služiti u ulozi prve dame i radujem se suradnji s američkim narodom tijekom nadolazećih godina", rekla je Melania Trump u izjavi prilikom predstavljanja portreta.

Prsten od tri miliona dolara

Ona je, kako se navodi, naglasila da će se tijekom prvog mandata svog supruga koncentrirati na borbu protiv takozvanog cyberbullyjinga, zlostavljanja putem interneta.

Fotografirana je od struka nagore, a za potrebe službenog portretiranja obukla je crni sako, koji je ukrasila crnom maramom i nakitom.

Pozadina fotografije sugerira da je Melania Trump fotografirana na sličnom mjestu u Bijeloj kući, kao i jedna od nekadašnjih prvih dama Nancy Reagan.

Telegraph navodi da se, vjerovatno u težnji da izbjegne kontroverze kakve je prouzrokovao prvi portret njene prethodnice Michelle Obame, koja je na svom prvom portretu obukla haljinu bez rukava, Melania Trump odlučila za konzervativniju opciju.

Ono što je korisnicima društvenih mreža odmah privuklo pažnju bio je prsten od 25 karata na Melanijinoj lijevoj ruci, koji vrijedi tri milijuna dolara.

'Lice malo retuširano'

"Prodajte prsten, spasite Meals on Weels" (državni program koji slabo pokretnim starijim osobama dostavlja hranu), napisao je jedan korisnik na Twitteru.

"Lijep prsten, molim Vas, pokažite ga svima koji gube zdravstveno osiguranje, obrazovanje i obroke. Kako ono ide borba protiv cyberbullyjinga?", napisala je druga korisnica.

Osim toga, kako se navodi, neki posmatrači nisu se mogli oteti utisku da je lice prve dame na portretu pomalo retuširano.

Melania Trump rođena je 26. aprila 1970. godine u Novom Mestu, u Sloveniji, a manekensku karijeru napravila je u Milanu, Parizu i na kraju New Yorku.