Podijeli članak

Policijski inspektor Slavko Ivanović uhićen je u petak u blizini graničnog prijelaza kod Rudog, kada su pripadnici Granične policije BiH u njegovom automobilu pronašli oružje i eksploziv.

Nakon što su pripadnici Granične policije zaustavili „pasata“ kojim je upravljao Ivanović, otvorili su prtljažnik i našli veću količinu oružja, poslije čega je uhapšen.

Prema saznanjima, u prtljažniku je nađeno vojno oružje, municija i eksplozivna sredstva. O svemu je ubrzo obaviješteno i Ministarstvo unutarnjih poslova RS-a, koje je preuzelo slučaj.

Prema saznanjima Srpskainfo, inspektor Ivanović tvrdi da oružje nije njegovo, nego samo da ga je uzeo iz kuće od svog punca koji živi u blizini.

Nakon što je MUP RS-a preuzeo ovaj slučaj, po nalogu Osnovnog suda u Višegradu obavljeni su pretresi obiteljske kuće Ivanovića, pomoćnih objekata i njegovog automobila. Kako se doznaje, inspektor Ivanović se pokušao opravdati policajcima, što je radio s tolikom količinom oružja i gdje ga je prevozio.

"Inspektor je tijekom saslušanja kod svojih kolega ispričao da ga je nedavno pozvala punica i rekla da je punac jako bolestan i da se u kući nalazi oružje. Ona ga je zamolila da za svaki slučaj odveze oružje iz njihove kuće", otkriva izvor.

On je dodao da Ivanović tvrdi da je zbog toga otišao u punčevu kuću i uzeo oružje: "Tvrdio je i da za puške koje su nađene postoje uredno izdane dozvole na ime njegovog punca", pojasnio je izvor.

Policija sada provjerava jesu li točne informacije koje im je rekao Vidović.

"Na početku se sumnjalo da je možda vozio oružje da proda, međutim ako se potvrdi njegova priča kazna će, i ako je dobije, biti drastično manja", dodaje izvor iz istrage.

Vidovićeve kolege tvrde da je riječ o dobrom policajcu koji do sada nije imao nijedan sličan prekršaj. Kažu da je dugo godina radio kao policajac, a da je nedavno dobio čin isnpektora i da radi u Policijskoj stanici Rudo, piše Radio Sarajevo.