Podijeli članak

Vlada Zeničko-dobojske županije donijela je odluku kojom je prihvaćena inicijativa Tima Vlade za borbu protiv korupcije za reviziju diploma zaposlenih u javnom sektoru u toj županiji.

Prema odluci Vlade, u idućih 12 mjeseci bit će provedena revizija diploma nositelja izvršne vlasti, savjetnika nositelja izvršne vlasti, zaposlenih u županijskim ministarstvima i drugim tijelima županijske uprave, zaposlenih u javnim ustanovama, zavodima, direkcijama i drugim organima čiji je osnivač Zeničko-dobojska županija ili se financiraju iz budžeta te županije te javnim poduzećima i privrednim društvima s većinskim kapitalom u vlasništvu ZDŽ-a.

Institucije će samostalno provesti postupak detaljne revizije u skladu s uputstvom Tima Vlade za borbu protiv korupcije i usvojenom Inicijativom, a provjeravat će se vjerodostojnost diploma stečenih u visokoškolskim ustanovama, diploma/svjedodžbi srednjih škola i svjedodžbi stečenih u ustanovama osnovnog obrazovanja.

- BiH treba efikasne institucije u kojima rade kompetentni ljudi, treba veću sigurnost i nisku stopu kriminaliteta, moramo imati konkurentniju privredu, kvalitetnije zdravstvo i bolje obrazovanje. Zbog toga smo prihvatili inicijativu za provođenje revizije diploma u Zeničko-dobojskoj županiji i to je potvrda našeg opredjeljenja da se suočimo sa svim oblicima korupcije i zloupotreba u javnom sektoru - kazao je premijer ZDŽ-a Mirza Ganić.

Vlada je uputila inicijativu za provođenje revizije diploma Gradu Zenica, Gradu Visoko i svim općinama u Zeničko-dobojskoj županiji, priopćila je Press služba ZDŽ-a.