Podijeli članak

Dvadesetčetverogodišnji Dragomir Makarić iz Kneževa poginuo je u nedjelju kada je sletio automobilom u Imljanima, kod Kneževa.

Kako saznajemo, tragedija se desila oko 19 sati, kada je, prema neslužbenim informacijama, mladić s prijateljima krenuo iz Kneževa prema spomenutom mjestu, a u trenutku nesreće bio je sam u automobilu, dok su njegovi prijatelji bili u drugom autu.

Mladić je, najvjerojatnije, zbog neprilagođene brzine sletio sa ceste te usljed prevrtanja ispao iz vozila, a sve to, prema navodima mještana, posmatrali su njegovi prijatelji koji su se vozili iza njega, pišu Nezavisne.

"U želji da pomognu mladiću, koji je još bio živ, njegovi drugovi su učinili sve da ga spasu pa su čak tražili pomoć mještana, ali je nažalost mladić usljed siline povreda ubrzo preminuo", ispričali su nam mještani Kneževa.

Navodno je, kako kažu, mladić nedavno i kupio auto u kojem je nastradao.

Kako je potvrđeno iz  Policijske uprave Banja Luka, navodeći inicijale nastradalog mladića, rekli su da je do nesreće došlo kada je vozač iz još neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s puta.

"U ovoj prometnoj nesreći sudjelovala je osoba D.M., sa automobilom marke Opel vektra, koja je smrtno stradala", priopćeno je jučer iz Policijske uprave Banja Luke.

Ne navodeći detalje, u priopćenju stoji da su policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u nedjelju oko 19 sati izvršili uviđaj na mjestu prometne nesreće.

Iako je, prema prvim informacijama, tragediji kumovala neprilagođena brzina, točan uzrok nesreće bit će poznat nakon istrage.

Na spomenutoj putnoj dionici, kako kažu mještani Imljana, vozači često dodaju gas zbog pravca pa se događaju i prometne nesreće.