Podijeli članak

Poduzeće “Elas metaleksport” u Banja Luci predstavilo je svoj novi proizvod – digitalni pult, prvi uređaj te vrste u BiH koji je u potpunosti osmišljen i realiziran u ovom gradu.

Digitalni pult je uređaj za automatsko izdavanje uvjerenja iz matičnih knjiga, uvjerenja o državljanstvu i ostalih obrazaca, istaknuto je na prezentaciji.

Direktor poduzeća “Elas metaleksport” Željko Petrović napomenuo je da ovaj uređaj predstavlja novi sustav poboljšanja pružanja usluga građanima.

"Surađujući sa različitim inozemnim partnerima odlučili smo da u Banja Luci napravimo ovaj pilot-projekat“, dodao je Petrović.

On je naveo da je u projekat uključena još jedna domaća tvrtka koja je nositelj softverskog dijela, te da je uređaj projektiran u Banja Luci, što je i bio cilj.

U ime tvrtke “Lukas kompjuters“, Zoran Sajić je rekao da je digitalni pult osmišljen da bi se na najlakši i najbrži način došlo do potrebnih dokumenata u bilo koje vrijeme.

 Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić posjetio je ovo poduzeće i istaknuo da će grad ići u ovaj pilot-projekat s nekim od svojih usluga ili dokumenata, nakon provjere usuglašenosti s procedurama.

Radojičić je rekao da je ovaj segment modernizacije usluga gradske administracije jedan od smjerova koncepta “pametnih gradova”, priopćeno je iz Gradske uprave.

 On kaže da su u strategiji razvoja grada definirana četiri strateška cilja – razvoj grada s povoljnim poslovnim okruženjem, “zeleni”, “pametni” i grad sa razvijenim društvenim djelatnostima, piše Biznisinfo.