Podijeli članak

Kompanija BH Telecom, koja je glavni sponzor Sarajevo film festivala,  danas je u prigodi na festivalskom trgu s partnerima Huawei, Ericson i Samsung upriličio predstavljanje mogućnosti 5 G mreže, kako bi posjetiteljima dočarali mogućnosti i primjene novih tehnologija.

Sedin Kahriman v.d. generalnog direktora BH Telecoma istaknuo je da je ova kompanija dobivanjem licence za 4 G mrežu, započela provedbu projekta 4G plus i kako trenutno završavaju provedbu tog projekta napredne tehnologije 4G.

On je istaknuo da BH Telecom kao tehnološki lider pored tehnološkog razvoja poseban fokus stavlja na unapređenje sadržaja. Tako da pokreće platformu produkciju audio-vizualnih sadržaja u suradnji s produkcijskim i televizijskim kućama, te sa SFF-om.

Adnan Huremović v.d izvšnog direktora za tehnologiju i razvoj servisa BH Telecoma naveo je prilikom obraćanja da je BH Telecom u prethodnih pola godine investirao u infrastrukturu koja je omogućila uvođenja najsuvremenijih tehnologija, između ostalog i 5 G mreže.

-BH Telecom je investirao u prvih pola godine više nego u istom periodu prethodne tri godine skupa. Riječ je o skupu više projekata, rekonstrukciji cijele tehnološke infrastrukture BH Telecoma u mobilnoj i fiksnoj mreži, koja omogućuje trenutno pokrivanje više od 50 posto teritorije BiH sa 4G plus tehnologijom - kazao je  je Huremović.

Kako je istaknuto tijekom današnje prezentacije BH Telecom je tehnološki spreman za uvođenje 5G mreže.