Podijeli članak

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) zatražio je putem Veleposlanstva Portugala u Bosni i Hercegovini da nadležni organi te zemlje što prije otklone grešku učinjenu u Parku nacija u Lisabonu, na mjestu predviđenom za bh. naciju, a gdje je teritorij BiH pogrešno označen, točnije pogrešno ucrtana i prepolovljena.

Kako je priopćeno iz SPUS-a, veliki broj bh. studenata koji borave u Portugalu, uslijed studentskih razmjena ili nekim drugim prilikama, obratili su se Studentskom parlamentu kako bi skrenuli pozornost na ovu, kako navode, veliku grešku i zatražili njeno hitno otklanjanje.''S obzirom na veoma dobre prijateljske odnose između Bosne i Hercegovine i Portugala, vjerujemo da je ovo bila nenamjerna greška, koja će biti što prije ispravljena, a naši prijateljski odnosi još više učvršćeni'', navodi SPUS u pismu Veleposlanstvu Portugala u BiH.

Poziva studente iz BiH da i dalje na ovakav način djeluju, "boreći se u svakom dijelu svijeta za našu državu BiH, a time i za našu ljepšu budućnost te da je na najljepši mogući način predstavljaju". (Fena)

Kako je nešto kasnije objavio portal Raskrinkavanje.ba, SPUS navodno nije poslao mail Veleposlanstvu Portugala u BiH.

Veleposlanstvo Portugala: Nismo dobili dopis SPUS-a zbog pogrešnog označavanja BiH

Veleposlanstvo Portugala u Beogradu, koje pokriva i BiH, demantiralo je da je primilo bilo kakav dopis ili da je na neki drugi način obaviješten o situaciji u vezi s pogrešnim ucrtavanjem BiH u Parku nacija u Lisabonu.

Naime, Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) nedavno je priopćio da je zatražio "putem Veleposlanstva Portugala u Bosni i Hercegovini da nadležni organi te zemlje što prije otklone grešku učinjenu u Parku nacija u Lisabonu, na mjestu predviđenom za našu naciju, a gdje je teritorij države BiH pogrešno označen, točnije pogrešno ucrtan i prepolovljen". 

"Veleposlanstvo Portugala se ne nalazi u BiH već u Beogradu, ali je osim za Srbiju akreditirana i za Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru", navedeno je iz Veleposlanstva.