Podijeli članak

Konzul BiH u Turskoj Began Muhić nakon što je jučer posjetio uhićenog bh. studenta Selmira Mašetovića prenio je za Radiosarajevo.ba dojmove ove posjete.

Kao što je poznato, turske vlasti jučer su odobrile konzularnu posjetu bh. studentu Selmiru Mašetoviću koji je 22. svibnja uhićen u gradu Ušak.

"Posebno nas impresioniralo ponašanje. On je veseo, nema primjedbe na tretman. Njemu su omogućili sve uvjete koje možemo smatrati dostojanstvenim. Ima redovnu liječničku kontrolu, TV, dostupne su mu i knjige. Naravno razgovarali smo i o njegovom mišljenju o tome zbog čega je lišen slobode. On smatra da će se vrlo brzo dokazati njegova nevinost zbog čega se i nije pozvao na konzularnu zaštitu i da će za dva dva biti pušten. Zamolio je i da razgovaram s nadležnim tužiteljem što je prihvaćeno, Glavni tužitelj u Ušaku se sastao s nama, gdje smo mu prenijeli bojazan da postupak ne traje dugo i zamolili ga  da se ovo ubrza što su i obećali. Stekao sam utisak da će ovaj postupak vrlo brzo trajati i da će se za nekoliko dana donijeti dobre odluke", kazao je Muhić.

On je potvrdio da ovo nije prvi slučaj u kojima su bili osumnjičeni bh. građani u Turskoj po sličnoj kvalifikaciji.

"Svi su naravno morali proći određenu proceduru i na naše zadovoljstvo svi dosadašnju slučajevi su pozitivno okončani. Dogovorili smo i da će i odvjetnik posjetiti Selmira gdje će mu on prenijeti ovlaštenja da ga zastupa i da će obrana biti kontuirano uključena u ovaj slučaj", naglasio je Muhić.