Podijeli članak

Bh. pjevačica Verena Cerovina vodi tešku bitku s bivšim partnerom, sarajevskim biznismenom Mirzom Muhovićem, za starateljstvo nad dvogodišnjim sinom.
 
Naime, pjevačica je Muhovića Centru javne sigurnosti Trebinje prijavila za otmicu djeteta, protiv kojeg je dostavljen izvještaj Tužiteljstvu, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo oduzimanje maloljetne osobe.
 
Nasilje u obitelji
 
Kako Avaz.ba saznaje, Cerovina je biznismena u međuvremenu prijavila i za nasilje u obitelji.
 
U Sarajevu je danas održana rasprava na Sudu, a konačna odluka oko starateljstva bit će donesena krajem travnja.

Uplakana Verena potvrdila je za Avaz.ba da se plaši ishoda ročišta i da se ne osjeća sigurnom.
 
- Savjetovali su me da ništa ne govorim. Poznavajući Mirzu, plašim se da ću izvući "deblji kraj", ali shvatite, ja bez svog djeteta ne mogu da živim - kazala je Cerovina.
 
Dijete se trenutno nalazi kod Verene, koja je zbog vlastite sigurnosti promijenila mjesto prebivališta, ali je najavila da će se vratiti u Sarajevo.
 
Postignut sporazum
 
Odvjetnica Cerovine, Dženita Homorac, kazala je za Avaz.ba da je na današnjoj raspravi predložen određeni dogovor koji je u interesu djeteta.
 
- Odluka Suda bit će donesena u zakonskom roku, a ja je ne mogu prejudicirati. Detalje sporazuma ne smijem iznositi, ali su u interesu djeteta - kazala je Homorac u izjavi za Avaz.ba.
 
Sarajevski biznismen osuđivan

Podsjećamo, Muhović je poznat po nekoliko incidenata čiji je bio glavni akter. Osuđivani biznismen je 2012. godine iz pištolja na Igmanu u hostelu "Ferry" ranio sarajevsku manekenku Eminu Karišik.
 
Nakon što je priznao krivicu, Općinski sud u Sarajevu osudio ga je za kaznena djela nasilničko ponašanje te nedozvoljeno držanje oružja. Iste godine u prosincu bio je akter žestoke tuče u Sarajevu, kada mu je slomljen nos.
 
Muhović je uhićen i 23. ožujka 2015. godine zbog pucnjave na raskrsnici ulica Kulovića i Branilaca Sarajeva. Policiji je izjavio tada da je ispalio nekoliko hitaca jer je slavio rođenje sina.