Podijeli članak

Nakon višesatne bezuspješne akcije obustavljena je potraga za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča, potvrdio je za Faktor Toni Matijević iz GSS-a Žepče.

-Pregledali smo cijeli tok Mračajske rijeke, i pretraženo je još nekih 50 metara Bosne, odnosno dio gdje se Mračajska rijeka uljeva u Bosnu. Sigurni smo da nije u toj rijeci, šanse su velike da je u Bosni. Međutim, Bosna je sada već prevelika i mutna, a ide noć i najavljuju kišu, tako da smo za danas potragu završili. Jedino ako bi se smanjila Bosna za nekih pola metra moglo bi se ponovo izaći i tražiti – kazao je Matijević, dodavši da će potraga biti nastavljena u srijedu.

U potragu su bili uključeni pripadnici Službi za spašavanje na vodi i pod vodom CZ ZDŽ , GSS-a, jedinice za podršku MUP ZDŽ, vatrogasci, policajci, strukture općinske CZ Žepče i brojni mještani.

“Čim sam saznao šta se desilo, to je bilo negdje oko 11 sati, a još mi je jedan rođak naišao, otišli smo uz rijeku. Ušli smo u vodu da ga tražimo, a za njim su pošli snaha i supruga od rođaka. Sve smo pretražili, ali nikakvih rezultata nije bilo. Brat i nevjesta su završili na psihijatriji, kako i ne bi”, kazao je za N1 vidno potreseni amidža dječaka kroz suze.