Podijeli članak

Potraga za tijelom Aldina Mulića koji je nestao u Miljacki u noći s utorka na srijedu nastavlja se i tijekom noći smanjenim intenzitetom.

Zbog mraka je smanjen intenzitet vidljivosti u rijekama, stoga je na terenu i manji broj spasilaca, rekao je za Radiosarajevo.ba direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

Tijekom noći će raditi na osmatranju, jer je nemoguće tijekom noći bilo kakve aktivnosti vršiti na vodi.   

Baza FUCZ-a danas je bila smještena u Kamberovića polju u Zenici, a sutra će spasioci krenuti u potragu iz Azića, rekao je Solak.

Pripadnici FUCZ-a sutra kreću rijekom Bosnom iz Doboja uzvodno jer se na tom mjestu mogu koristiti čamci s motorom.

Više od 300 spasilaca danas je bilo raspoređeno u Zavidovićima, Maglaju i Doboju odakle su i dronovima pretraživali teren, a vizualno pregledali i obale rijeke Bosne do Doboja, pa čak i dio Lašve.

Ističe da su danas pretraživali dionicu dugu 130 kilometara, te da nisu našli ništa što bi ih navelo na neki trag.

"Imali smo nekih sumnji, na neka mjesta koja smo posebno pretraživali, ade, takozvane vodene džepove. U Zavidovićima smo imali jednu veliku nakupinu otpada, granja, pa smo, koristeći građevinski stroj sve to uklonili, pregledali s ljudima i nismo našli ništa", kazao je Solak.

Dodao je da su pripadnici Županijske uprave civilne zaštite sa svojim službama, vatrogascima pretraživali dio rijeke Miljacke, a GSS Sarajevo i GSS Visoko od ušća Miljacke u Bosnu prema Visokom. Također, nisu imali nikakve rezultate.

Solak napominje da je nivo vode poprilično opao, negdje više od metar u odnosu na to kako je bilo jučer.

"Mislimo da, i ako je tijelo negdje na površini bilo, da je možda ostalo sa strane zaglavljeno. Vidjet ćemo u narednom periodu što će biti", kazao je direktor FUCZ-a.

Za nestalim Mulićem koji je, u noći između utorka i srijede, upao u rijeku Miljacku traga i veliki broj volontera.

U potrazi već peti dan, osim operativaca Federalne uprave civilne zaštite, sudjeluju i kolege iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, policija, vatrogasci, kao i članovi Gorske službe spašavanja iz Sarajeva.

Dvojica mladića, Irhan Fočo (24) i Aldin Mulić (28), nestali su u nabujaloj Miljacki u noći između utorka i srijede.

Tijelo Irhana Foče nađeno je u četvrtak u rijeci Bosni, u mjestu Čekrekči