Podijeli članak

Mladić iz Velike Britanije koji je nekada bio bez krova nad glavom primljen je na Cambridge, jedno od najboljih svjetskih sveučilišta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jacob Lewis (22) je nakon nekoliko mjeseci napornih priprema za prijemni ispit primljen na studij prava na Cambridge.

Istakao je za britanske medije da je spavao na kauču kod prijatelja jer nije imao dom i učio dnevno po 12 sati za prijemni ispit.

Zanimljivo je da je Lewis osvojio maksimalne bodove koji su mu omogućili da studira na sveučilištu na kojem su ranije studirale mnoge poznate ličnosti i znanstvenici.

Lewis je napustio školu kada je imao 17 godina nakon čega je radio tri godine u tvrtkama za osiguranje.

Posljednjih nekoliko godina je razmišljao na koji način da počne sa studijima kako bi sebi osigurao bolju i svjetliju budućnost.

On je prvi član u obitelji koji će studirati na sveučilištu.

Nakon što je saznao da je primljen na sveučilište, istakao je da želi naporno učiti kako bi doprinio izgradnji boljeg svijeta.

"Još uvijek nemam neki jasan plan šta nakon Cambridgea, ali imam iskrenu želju da pokušam i napravim svijet bar malo boljim mjestom za život", rekao je ovaj student.

Judith Evans sa Cambridgea je izjavila da je ovaj student najbolji primjer da "naporan rad i posvećenost stvarno mogu pomoći u ostvarenju snova".

Koliki je uspijeh postigao ovaj student najbolji govori činjenica da deseci tisuća mladih Britanaca nisu uspjeli upisati fakultet.