Podijeli članak

Četiri kola prije kraja sezone Zrinjski je na plus tri u odnosu na Željezničar. Nije gotovo, ali može biti u petak, kada Plemići odrade gostovanje na Grbavici.

U jednom trenutku činilo se da Blaž Slišković gubi konce, a Plemići poniru. Bio je to period od zadnjeg kola Lige 12 do 3. kola Lige za prvaka, u kojem je Zrinjski svezao četiri remija i spao na minus četiri u odnosu na Plave s Grbavice. Ali onda su se uloge zamijenile, Zrinjski je proigrao i svezao tri pobjede, od čega dvije gostujuće zaredom, a Željezničar zapao u krizu u kojoj je remizirao sa Širokim i Sarajevom i prosuo sve bodove u Krupi na Vrbasu. Pod Bijelim brijegom još ne slave, fokusirani su.

– Ništa još nije gotovo, naglasio je standardni stoper Hrvoje Barišić.

– Isto kao što smo mi bili četiri boda iza, sada oni zaostaju tri, u nogometu se sve brzo može okrenuti i zato smo maksimalno fokusirani samo na pobjede. Samo takvim pristupom možemo do titule. Nije dobro što nas unaprijed proglašavaju prvacima, ni za ekipu, ni za klub, dodao je Splićanin.

U zadnjih deset međusobnih susreta Zrinjskog i Željezničara Mostarci su slavili četiri puta, dvije su pobjede otišle na stranu Sarajlija, četiri utakmice završile su bez pobjednika, uključujući i okršaj iz Mostara u 2. kolu Lige za prvaka u kojem je tim s Grbavice od 3:0 u 89. minuti na kraju došao samo do boda. Zrinjski bolje kotira i u susretima igranim zadnjih godina na Grbavici – u zadnjih pet susreta Mostarci su sa tog gostovanja tri puta odnijeli puni plijen, Željo je u tom periodu samo jednom (svibanj prošle godine) bio bolji, upisan je i jedan remi.

Sve to, smatra Hrvoje, ne mora puno značiti u petak. Prije bi odlučujuća mogla biti dnevna inspiracija.

– Vjerujem da smo kvalitetniji, ali to treba pokazati na terenu. Moguća su sva tri znaka, ali ne opterećujemo se takvim mislima. Pripremamo se u dobroj atmosferi.

Dogodi li se da na kraju Zrinjski i Željezničar imaju isti broj bodova, presudit će međusobni omjer…, a on je na strani Mostaraca. Zrinjski u tri ovosezonske prvenstvene utakmice nije poražen od Željezničara, upisao je dvije pobjede i jedan remi.

– Idemo u Sarajevo pobijediti, a i remi bi nam odgovarao. Imamo zbog bodova i boljeg omjera psihološku prednost i manje smo opterećeni, mada je pritisak stalno prisutan. S druge strane, oni igraju kod kuće i ako ih ne krene dobro, znamo što će biti s navijačima i to…, rekao bih da je bespredmetno raspravljati u prednostima i manama jednih i drugih, tko bude raspoloženiji pobijedit će.

Ponovno je Barišić na kraj upozorio na moguću euforiju u slučaju povoljnog ishoda na Grbavici…

– Mi i nakon Željezničara igramo tri utakmice koje moramo pobijediti. Pobijedimo li na Grbavici, olakšat ćemo posao do kraja, izgubimo li, opet je borba. Dakle, još ništa nije gotovo.

Dnevni list