Podijeli članak

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije spriječili su novi obračun crnogorskih zavađenih klanova na teritoriji te zemlje. U hotelu "Crowne Plaza" sinoć su uhićeni crnogorski državljani N. M. (35), M. M. (27) i B. A. (35), sva trojica iz Podgorice, kao i S. K. (42) iz Banje Luke. 

Policija je, kako neslužbeno saznaju "Novosti", privremeno zaplijenila dva automobila crnogorskih tablica, blindirani BMW i Audi. Operativci srbijanske policije pronašli su na krovu hotela pištolj, za koji se sumnja da ga je netko od ove četvorice sakrio. 

Njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja. Inače, spomenuta trojica iz Podgorice označena su u evidenciji policije Crne Gore kao pripadnici kriminalnih klanova. Ispituje se uloga Banjalučanina, koji je ranije bio na Interpolovoj crvenoj potjernici zbog pokušaja ubojstva.

Zanimljivo je da su B. A. i S. K. u Beograd stigli zrakoplovom, a da su im se sinoć pridružili N. M. i M. M, koji su došli blindiranim BMV-om i Audijem. Prva dvojica su bila redovno prijavljena u hotelu, dok su se druga dvojica skrivala.

Prema podacima crnogorskih službi sigurnosti, B. A. s nedavno ranjenim Igorom Krstvićem, ali i M. M. i N. M., čini organiziranu kriminalnu grupu, koja djeluje na području Podgorice. Dio su "škaljarskog klana". Navodno su planirali da u Beogradu ostanu četiri dana. Policija sada istražuje koje su bile njihove namjere, odnosno tko je bio meta.