Podijeli članak

Građani Banje Luke danas će u zrak pustiti lampione kako bi obilježili dan kad je rođen David Dragičević koji je ubijen prije skoro dvije godine, javlja Klix.ba. Da je živ, ovaj mladić danas bi slavio svoj 23. rođendan.

Građani Banje Luke okupljaju se već 22 mjeseca i traže da se pronađe ubojica

Slučaj njegovog ubojstva još uvijek nije riješen, a građani Banje Luke već se 22 mjeseca okupljaju i traže od vlasti da pronađu ubojicu. Majka ubijenog mladića živi u Austriji s njegovim bratom i sestrom, a otac Davor otišao je iz Banje Luke.

Članovi grupe Pravda za Davida već se 22 mjeseca okupljaju, prvobitno na Trgu Krajine, a sada u parku u blizini Hrama, izražavaju svoje nezadovoljstvo radom pravosudnih institucija te ih pozivaju da provedu istragu, privedu ubojice i kazne ih. 

Ispred kuće mladića pustit će lampione u zrak

Danas će se u 17 sati okupiti na ušću rijeke Crkvene gdje je 24. ožujka pronađeno Davidovo tijelo. Zapalit će svijeće za njegovu dušu i izgovoriti molitvu, a potom će krenuti ka njegovoj kući gdje će se obratiti i pustiti lampione.

"Pravda za Davida će, na miran i dostojanstven način, još jednom ukazati na neefikasnost pravosuđa i policije RS, s obzirom na činjenicu da obilježavamo Davidov rođendan već drugu godinu zaredom, a njegove ubojice, njihovi pomagači i nalogodavci još nisu pronađeni i osuđeni. Od svog postanka do danas, na različite načine pružamo podršku roditeljima Davoru i Suzani u traženju istine i pravde za njihovog ubijenog sina Davida. Njihovu bol, koja je nezamisliva, dijelimo s njima već nepune dvije godine. Svakim danom koji je iza nas, ta bol je postajala sve veća, ali je srazmjerno rasla i naša podrška, kao i sama neformalna grupa. Dodatnu težinu cijeloj situaciji daje i činjenica da je sistem, svojim nedjelovanjem protiv ubojica, a progonom roditelja ubijenog Davida, ugasio jedan dom", kazali su iz grupe Pravda za Davida.

David Dragičević pronađen je mrtav na ušću rijeke Crkvene u Vrbas

Podsjetimo, David je nestao u noći sa 17. ožujka 2018. godine, a njegovo tijelo je pronađeno na ušću rijeke Crkvene u Vrbas 24. ožujka. Od samog početka njegovi roditelji tvrde da je ubijen.

Kao uzrok njegove smrti najprije se navodilo utapanje i to bez elemenata koji bi mogli upućivati na nasilnu smrt. Međutim, 28. lipnja 2018. godine tužitelj je naredio ponovno provođenje istrage zbog sumnji na ubojstvo. Tužiteljstvo do danas vodi istragu za ubojstvo Davida Dragičevića protiv nepoznatih  osoba.

Obitelj Dragičević se nada da će ovaj slučaj preuzeti Tužiteljstvo BiH i da će konačno doći do pravde i duševnog mira.