Podijeli članak

Dragan B. (39) iz Banje Luke uhićen je zbog prijetnji smrću 36-godišnjoj nevjenčanoj supruzi, koju već duži niz godina proganja i zlostavlja, zbog čega mu se i sudi pred banjalučkim Osnovnim sudom. 

Kako je potvrđeno u PU Banja Luka, Dragan B. se tereti za nasilje u obitelji. U policiji navode da je osumnjičeni od 8. siječnja stalno proganjao i prijetio svojoj već bivšoj nevjenčanoj supruzi. Uhićenje je uslijedilo tek nakon što je jučer došao na njeno radno mjesto u jedan market u Banjoj Luci, gdje joj je pred više svjedoka prijetio da će je ubiti i zaklati.

"Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je predan na saslušanje Okružnom javnom tužiteljstvo u Banjoj Luci, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nasilja u obitelji", kaže izvor blizak istrazi.

U policiji navode da je riječ o višestrukom povratniku u vršenju krivičnih djela i poznatom nasilniku, koji već ima optužnicu zbog premlaćivanja nevjenčane supruge. Ranije je u više navrata kažnjen zbog raznih prekršaja, a novčano je osuđen zbog pokušaja silovanja poznanice u studenom 2012. godine.

Zbog nasilja u obitelji njegova sadašnja žrtva je svojevremeno, s njihovo dvoje maloljetne djece, boravila i u sigurnoj kući. Otad više nisu zajedno i ona s djecom živi kao podstanar. Po izlasku iz sigurne kuće osumnjičeni je nastavio napadati i proganjati žrtvu, a iako je to u više navrata prijavljivano policiji i tužiteljstvu, Dragan B. ni dana nije proveo iza rešetaka. 

Reakcija nadležnih institucija je u više navrata izostala i tek prošle godine protiv njega je potvrđena prva optužnica za nasilje u obitelji, počinjeno prije više od četiri godine.