Podijeli članak

Vrhovni sud Republike Srpske osudio je Aliju Hrustića (50) iz Kamičana kod Prijedora na 30 godina zatvora zbog ubojstva supruge Azre Hrustić (35) i njenog partnera Envera Halilagića (41).

Drugostupanjski sud potvrdio je, naime, osuđujuću presudu Okružnog suda u Prijedoru, te je preinačio u dijelu koji se odnosi na izrečenu kaznu, a koju je smanjio za pet godina.

Proglašen je krivim da je nožem i sjekirom iskasapio Azru te Envera, s kojim ju je zatekao u spavaćoj sobi, pišu Nezavisne novine.

Istragu u ovom slučaju vodilo je Okružno javno tužiteljstvo Prijedor, koje je temeljnom istragom i dokazima izvedenim u sudnici prijedorskog Okružnog suda uspjelo dokazati krivnju Hrustića.

Ubojstvo se dogodilo u svibnju 2017. godine, u kući u mjestu Srednji Jakupovići, u kojoj je ubijena žena kraće vrijeme stanovala.

Po riječima mještana, Aliju je Azra, prije toga, ostavila i napustila kuću, a pokrenut je i razvod između njih. Nakon ubojstva, Alija Hrustić je otišao u policiju i sam se predao, a prizor koji su policajci zatekli bio je jeziv.

Izvor blizak istrazi ispričao je ranije da je u pitanju scena poput one u horor filmu - ljubavnici su goli i iskasapljeni ležali u lokvi krvi.

"Prema rezultatima obdukcije Alija je bivšu suprugu vjerojatno prvo udario sjekirom u glavu, a potom ju je još nekoliko puta udario po tijelu. Poslije toga nastavio ju je ubadati nožem. Na njenom tijelu nađeno je ukupno 20 rana po glavi, vratu, grudnom košu, trbuhu i rukama", otkrio je ranije izvor blizak istrazi.

Halilagić je, kako je utvrđeno obdukcijom, također na desetke puta izboden nožem po tijelu.