Podijeli članak

Fotografije koje su obišle regiju u danima nakon 26. kolovoza sada su dobile i pisani trag. Na dan kada je započeo štrajk u NBA ligi zbog policijske brutalnosti u Wisconsinu, skupina košarkaša s Balkana otišla je na večeru kraj jezera Dorado usred Disneyjeva resorta u Orlandu, prenosi Index.hr.

Novinar Jovan Buha iz The Athletica dobio je pristup informacijama s te večere na kojoj su sudjelovali Srbi Nikola Jokić i Boban Marjanović, Slovenci Luka Dončić, Goran Dragić i Vlatko Čančar te Crnogorac Nikola Vučević.

"Bila je to luda noć puna emocija. Nismo znali kakav će trag ostaviti na nas sljedećeg dana. Pretvorili smo restoran u klub", kazao je razigravač Miami Heata Goran Dragić.

Dva dana poslije lude balkanske noći društvo je postalo još i veće. Prvo na brunchu, a onda i na drugoj večeri. Stigli su hrvatski dvojac Ivica Zubac i Mario Hezonja te BiH košarkaš Jusuf Nurkić.

Igrači su sa svojih mobitela puštali narodne hitove poput Slavije Džeja Ramadanovskog i Ne može nam niko ništa Mitra Mirića.

U blizini stola za kojim su sjedili igrači večerao je trener Denver Nuggetsa Mike Malone, koji je za The Athletic također podijelio utiske iz te noći.

"Dečki su imali svoju zabavu istočnog bloka. Družite se s dečkima s kojima imate jako puno toga zajedničkog. To im jako pomaže. Oni su se u balonu odlično zabavili i tako treba biti. Mislim da je to odlično."

Nakon što je članak objavljen, na Twitteru ga je prokomentirao Nikola Vučević, centar Orlando Magica.

"Noć za knjige", napisao je Vučević na engleskom.

Nedugo zatim odgovorio mu je Mario Hezonja i preveo tweet na hrvatski jezik.