Podijeli članak

Tuzla City se porazom u Mostaru oprostio od Kupa BiH, dok je Zrinjski prošao u polufinale. Zanimljivo je bilo na press-konferenciji nakon meča, a u središtu pažnje našao se trener gostujućeg tima Elvir Baljić.

Baljić je bio razočaran odlukama sudaca, a posebno situacijom kada je njegovom timu poništen gol kod rezultata 1:1.

- Ne znam odakle bih krenuo. Najmanje bih pričao o nogometu, ali općenito gledajući, mislim da smo dobro analizirali Zrinjski i da nam 90 minuta nisu napravili nijednu šansu i da nisu imali nikakve ideje. Zaslužili smo da prođemo. Mi jesmo mali klub, ali što treba, da vodimo s tri ili četiri razlike da bismo pobijedili? Stvarno nema smisla, žao mi je svojih momaka što trče, bore se i daju maksimum. Ali, na ovakav način da izgubite... normalno da čovjek podlegne emocijama i nervira se zbog nekih stvari - kazao je Baljić.

Poželio je sreću Zrinjskom u nastavku.

- Nisam takav da se nerviram, ali čovjek da ima srce od kamena ne bi izdržao neke stvari. Zrinjski jeste odlična ekipa, ali mi smo danas parirali. Nismo možda imali toliko šansi, ali situacije koje su se dogodile... Sam drugi gol koji je bio, ne znam što reći. Mi nismo u situaciji da možemo dati četiri ili pet golova, nismo Real Madrid, ali izgleda da samo tako možemo pobijediti. Čestitam momcima na borbi, Zrinjskom želim puno sreće. Sad smo gledali neke situacije, ali nema smisla više. Nemam što više reći - rekao je Baljić.