Podijeli članak

U povodu manifestacije "Betlehemsko svjetlo" koje tradicionalno izviđači cijelog svijeta nose u svoje zemlje, Odred izviđača "Radobolja" Mostar i plesni studio B-Dance i u Mostaru organiziraju takvu manifestaciju.
 
Inače, svake godine u vrijeme došašća u Beču se okupe izaslanstva skauta kako bi na ekumenskom slavlju u jednoj od crkava upalili svoje svjetiljke sa svijeće donesene iz Betlehema te Svjetlost prenijeli svim ljudima dobre volje diljem Europe, promičući tako na simboličan način mir, slogu i ljubav među ljudima.
 
U sklopu ove manifestacije bit će upriličen i humanitarni koncert pod nazivom "Svečanost svjetla", koji će se održati u srijedu 18. prosinca u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače s početkom u 19.30 sati.
 
Na koncertu će sudjelovati Plesni klub B-Dance, Ivo Jurić, klapa Signum, Romeo Nikolić, Željka Bošnjak, vokalno plesna grupa B-Stars, Doria i Lora Jelić, te Folklorna skupina "fra Bernardin Smoljan" HKUD "Rodoč"
 
Cijena ulaznice iznosit će simbolične 3 KM,  a prihod od ulaznica ići će dvjema udrugama roditelja djece sa posebnim potrebama.