Podijeli članak

Grad Metković je u suglasju s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstvom unutarnjih poslova i Hrvatskim cestama od 10. svibnja do 30. listopada zabranio prometovanje kroz Metković turističkim autobusima prema MCGP Metković (Doljani).

Tako će se turistički autobusi koji iz pravca Dubrovnika idu u pravcu BiH (a ne uključuju dio svog programa na području TZG Metković) preusmjeravati u Opuzenu (petlja) na granični prijelaz Nova Sela, i to preko čvora Ćeveljuša. Turistički autobusi koji iz pravca Splita idu u pravcu BiH (a ne uključuju dio svog programa na području TZG Metković) preusmjeravat će se u Pločama (čvor Ćeveljuša) na granični prijelaz Nova Sela, javlja Večernji list BiH.
 
Autobusi turističkih agencija, čiji turistički programi uključuju dio ili cijelu realizaciju na području Turističke zajednice grada Metkovića, uz propusnice će moći prolaziti kroz Metković te će biti usmjeravani na granični prijelaz Prud. Propusnice će na zahtjev Turističke agencije izdavati Grad Metković i vrijedit će isključivo za autobuse koji prevoze goste na turističke programe, a koji uključuju realizaciju na području TZG Metković.
 
- Redovite autobusne linije koje prolaze kroz GP Metković (Doljani) nastavljaju voziti kroz navedeni prijelaz prema ustaljenom redu vožnje - stoji u obavijesti koja je objavljena na web-stranici Grada Metkovića. Podsjetimo, u GP Metković - Doljani uloženo je oko 20 milijuna kuna. Lokacija ne odgovara ni ljudima koji žive u toj ulici. Državna granica prolazi im kroz kuće i preko dvorišta. Osim toga, pred graničnim prijelazom cesta je toliko uska da se autobusi ne mogu mimoići.