Podijeli članak

Austrijski ski skakač Lukas Muller ostao je djelomično paraliziran nakon pada na skakaonici u domaćem Kulmu pred početak Svjetskog prvenstva u ski letovima.

Muller je, po riječima liječnika u Grazu, pretrpio nekompletnu paraplegiju i ima malu osjetljivost u nogama, nakon hitne operacije koja je obavljena u srijedu, prenosi B92.

Dvadesettrogodišnji ski skakač je težak pad doživio u srijedu i odmah je bilo jasno da je pretrpio ozbiljne ozljede kralježnice, zbog čega je hitno operiran.

Liječnici su ga operirali zbog frakture između šestog i sedmog pršljena, ali Muller ne može pomjerati noge.

Liječnik koji je operirao Milera, zajedno sa ostalim liječnicima koji se brinu o mladom Austrijancu, istakao je da ne može pričati o tome bi li i kada Muller mogao ponovno prohodati.

Skakaonica Kulm se smatra jednom od najopasnijih na svijetu, a austrijski mediji prenose da je Muller imao probleme s opremom, koji su doveli do njegovog pada nakon 120 metara dugog leta tijekom velikih snježnih padalina.

Muller je potom nakratko izgubio svijest i brzom reakcijom liječničkih ekipa odmah je prebačen u bolnicu na dalje preglede.

Muller, svjetski juniorski šampion iz 2009. godine, sudjelovao je na 16 natjecanja u Svjetskom kupu tijekom karijere. Najveći uspjeh ostvario je u Oberstdorfu, prvoj stanici turneje Četiri skakaonice u sezoni 2009./10., kada je bio šesti.