Podijeli članak

Peti atletski 'Uskršnji miting' održan je na stadionu Park mladeži u Splitu 21. travnja u odličnoj organizaciji kluba ASK-Split, koji je okupio preko 500 atletičara/ki iz Slovenije,Crne Gore, Bosne i Hercegovine kao iz svih dijelova Hrvatske. HAK Zrinjski nastupio je s 15 atletičara/ki u raznim disciplinama ostvarivši dobre rezultate.

Dvije srebrne medalje u dosta jakoj konkurenciji osvojio je mlađi kadet Ivan Obradović s odličnim skokom u dalj (5.08) što je ujedno i njegov osobni rekord u ovoj disciplini i utrkom na 60 m s rezultatom (8.48)

Za mlađe kadetkinje u skoku u dalj u finalnu skupinu plasirala se Ana Dorotea Markić s odličnim skokom (4.20) i oborila svoj osobni rekord.

Također u finalnu utrku u konkurenciji limačica plasirala se i Marija Obradović odličnim kvalifikacijskim utrkama.

Kadetkinja Magdalena Šunjić sa skokom u dalj (3.70) oborila je svoj osobni rekord.

Zapažene rezultate ostvarili su i ostali članovi HAK Zrinjskog: Marija Šunjić, Lana Zovko, Antonela Mikulić, Petra Mandlbaum, Barbara Mandlbaum, Marija Lovrić, Dora Lovrić, Vice Musa, Ivano Grabovac, David Bokšić, Petar Pandža.

Ovaj miting koji je okarakteriziran kao i međunarodni miting, ujedno je atletičarima Zrinjskog i prvi nastup u ovoj sezoni i odlično je poslužio kao prednatjecanje za Državno prvenstvo BiH koje će biti održano u Zenici 5. svibnja, gdje se s podizanjem forme mladih atletičara očekuju još bolji rezultati, poručili su iz HAK Zrinjski.