Podijeli članak

Za kupnju u trgovinama, Apple Pay radi na iPhone SE, iPhone 6 i novijim modelima te Apple Watch uređajima.

Privredna banka Zagreb (PBZ) od danas svojim klijentima, korisnicima Visa Inspire debitne kartice, donosi uslugu Apple Pay, piše Tportal.

Kad putem usluge Apple Pay koristite kreditnu ili debitnu karticu, stvarni brojevi kartica ne pohranjuju se ni na uređaju niti na Apple poslužiteljima. Umjesto toga, dodjeljuje se jedinstveni broj računa uređaja koji je tokeniziran i sigurno pohranjen na modulu Secure Element na vašem uređaju. Svaka je transakcija autorizirana jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom

Apple Pay se može lako postaviti, a korisnici će nastaviti ostvarivati sve pogodnosti koje im nude kreditne i debitne kartice. Za kupnju u trgovinama, Apple Pay radi na iPhone SE, iPhone 6 i novijim modelima te Apple Watch uređaju.

Online kupnja, u aplikacijama i na web stranicama koje prihvaćaju Apple Pay, omogućena je pomoću Touch ID-a, dvostrukim klikom bočne tipke i pogledom na iPhone X za potvrdu identiteta putem Face ID-a.

Kada plaćate robu i usluge u aplikacijama ili pregledniku Safari, Apple Pay radi na uređajima iPhone 6 i novijim modelima, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5. generacija), iPad Air 2 i iPad mini 3 i novijim verzijama.

Možete koristiti i Apple Pay u Safariju na bilo kojem Mac računalu uvedenom u ili nakon 2012. sa sustavom macOS Sierra i potvrditi plaćanje s iPhonom 6 ili novijim ili Apple Watch uređajem, ili Touch ID-om na novom MacBook Pro, prenosi N1.