Podijeli članak

Don’t forget, you’re going to die." Kako biste reagirali da vam se upravo ta rečenica svakodnevno pojavi na vašem mobitelu?
Ideje za mobilne aplikacije danas su sve inovativnije i neobičnije, a u cijeloj toj gomili iskočila je jedna prilično bizarna. Riječ je o novoj aplikaciji We Croak koja ima samo jednu funkciju, svakodnevno vas nekoliko puta podsjetiti da ćete umrijeti.

No, cijela stvar ipak nije tako banalna i jednostavna nego sama aplikacija ipak ima malo dublji smisao. Njezini osnivači, točnije dvojac iz New Yorka, poveli su se za jednom drevnom poslovicom koja kaže kako sretni ljudi o smrti razmišljaju barem pet puta dnevno. 

Ističu kako su sami zapravo jako zaposleni te da svatko od nas zaboravlja promisliti o svojoj smrtnosti, a tim povodom javila se ideja o stvaranju ove vrlo neobične aplikacije. Cilj je prije svega one koji odluče kupiti aplikacije u Apple Storeu podsjetiti da razmisle o životu, ali i smrtnosti uz neki prigodan citat nekog filozofa, pjesnika ili mislioca koji dolazi u obliku notifikacije na dnevnoj bazi.

Pa, ako vam se ovo čini zanimljivo i zanima vas kako bi to moglo utjecati na vas svakako je isprobajte. A to da ćemo svi jednom umrijeti, od toga ionako ne možemo pobjeći, piše Buro247.