Podijeli članak

Nova BH televizija na pozicije urednika Dnevnika postavlja renomirane televizijske novinare i urednike Antoniju Avram i Tomislava Đurića koji će svojim dugogodišnjim novinarskim kredibilnim radom, odgovorno i profesionalno, koordinirati i predvoditi ambiciozni tim, koji će dati poseban pečat novom Dnevniku Nove BH. 

Njihova procjena izbora sadržaja koji će biti u službi gledatelja, analiza i predano istraživanje bit će ključne smjernice za razvoj Dnevnika. Ovom odlukom najmlađa komercijalna televizija nastavlja trasiranje puta u kreiranju najjačeg Informativnog programa koji će uskoro biti predstavljen gledateljima u Bosni i Hercegovini.

Novinarka, urednica i voditeljica Antonija Avram nakon četrnaest godina rada na Federalnoj televiziji, karijeru nastavlja na Novoj BH koja se već etablirala kao najgledanija televizija u državi. Avram je tokom dugogodišnje karijere prošla sve segmente televizijskog novinarstva. Bogatu karijeru u Informativnom programu započela je kao spiker na radiju i televiziji, a nastavila kao voditelj svih dnevnih, a kasnije i tjednih dijaloških emisija. Kao novinar i reporter izvještavala je o svim važnijim događajima u zemlji i inozemstvu. Uređivala je dnevne emisije Informativnog programa, izvanredne i specijalne programe te centralni Dnevnik. 

„Sigurna sam da će Informativni program Nove BH biti osvježenje gledateljima. Točnost, pouzdanost i vjerodostojnost bit će okosnica našeg rada. Unijet ćemo novu dinamiku u bosanskohercegovački medijski prostor i ponuditi drugu stranu vijesti i izvješća, u kojem je ljudska priča uvijek na prvom mjestu. Sudjelovanje u pokretanju ovako ambicioznog projekta svakako je važan iskorak u mojoj karijeri, a taj izazov sa zadovoljstvom prihvatam“ – izjavila je Antonija Avram, urednica Dnevnika Nove BH.

Tomislav Đurić u svojoj dvadesetsedmogodišnjoj novinarskoj karijeri ima oko hiljadu sedam stotina realiziranih informativnih emisija u udarnom terminu emitiranja, koje je potpisao kao urednik i voditelj. Uređivao je veliki broj specijalnih i vanrednih programa značajnih za BiH (izdanja posvećena izbornom procesu, haška suđenja i komemorativne skupove srebreničkim žrtvama). Radio je kao urednik i voditelj u dnevnom Informativnom programu, a iste funkcije obnašao je i u sedmičnim i periodičnim emisijama. Pripada „staroj gardi“ televizijskih novinara u Bosni i Hercegovini, a zavidno novinarsko iskustvo gradio je na Radio Sarajevu, Radiju Bosne i Hercegovine, TVBiH, TVSA, FTV, BHT1 i Hayat TV sa koje prelazi na Novu BH.

„Sa zadovoljstvom sam prihvatio ponudu urednika Dnevnika sa potpisom neovisnih i vjerodostojnih novinara. Tim je sastavljen od iskusnih profesionalaca s jedne i mladih, motiviranih novinara s druge strane. Zajednička im je radoznalost, upornost, istinoljubivost i spremnost da se radi dobre televizijske priče upute u bilo koji dio Bosne i Hercegovine.  Pronašao sam svoje mjesto u stvaranju Redakcije koja djeluje timski, ali i poštuje individualnost svakoga od nas ponaosob. Kreiramo Informativni program za novo doba. Složenost političkog ambijenta jeste profesionalna poteškoća, ali sam uvjeren da u rukama  imamo pouzdanu pobjedničku strategiju. Reći ćemo istinu, bez obzira da li se nekome dopada ili ne. Nemamo omiljene političare, ali za njih imamo omiljeno pitanje – 'Šta ste učinili za svoje sugrađane?' Na raspolaganju nam je sva potrebna tehnička podrška da budemo dinamični i inovativni. Vjerujem da ćemo vrlo brzo i gledatelje uvjeriti u kvalitet našeg Informativnog programa“ – rekao je urednik Dnevnika Nove BH Tomislav Đurić.

Nova BH televizija će uskoro svojim gledateljima predstaviti novi Informativni program koji će okupiti vrhunske profesionalce, kako ispred tako i iza kamera, i čiji će glavni atributi počivati na osnovnim postulatima novinarske profesije. Neovisnim, vjerodostojnim, pouzdanim, dinamičnim i inovativnim izvještavanjem Nova BH želi svojim gledateljima omogućiti objektivne i tačne informacije što će u konačnici utjecati na njihov kvalitetniji način života.