Podijeli članak

Ante Rezić danas će biti imenovan za novog direktora Aluminija. Nadzorni odbor je nakon višetjedne potrage za kadrom koji je spreman preuzeti ovu dužnost došao do rješenja u liku Ante Rezića i očekuje se kako će Aluminij pod njegovim vodstvom okončati pregovore oko novog pokretanja proizvodnje i vraćanja radnika na posao. 

Dosadašnji direktor Dražan Pandža je još prije nekoliko tjedana zatražio razrješenje s dužnosti, ali je cijeli proces tek sada završen jer odgovorni nisu mogli naći kandidata koji ima volju preuzeti Aluminij u trenutnom stanju. 

Nakon imenovanja novog direktora, očekuje se kako će biti završen proces uvođenja investitora u Aluminij i pokretanja proizvodnje. U prvom planu, tu se misli na izraleskog investitora koji je već mjesecima u pregovorima sa Aluminijem, ali nove informacije govore kako su se zadnjih tjedana pojavili i drugi investitori koji u pokretanju proizvodnje u ugašenom gigantu vide dobru poslovnu priliku. 

U svakom slučaju, pred Antom Rezićem i aktualnim Nadzornim odborom Aluminija je još mnogo izazova kako bi se došlo do konačnog cilja.