Podijeli članak

Narodna knjižnica HNŽ najavljuje predstavljanje romana "Od Franje do Franje" autorice Anite Martinac, koje će se održati u četvrtak 11. siječnja s početkom u 19 sati u prostorijama Galerije kraljice Katarine Kosače u Mostaru.

Ovaj zanimljivi roman, koji uz prethodna dva romana "Medaljon" i "Posljednji čini" povijesnu trilogiju, predstavit će jedan od recenzenata romana profesor Antun Lučić. U programu uz autoricu Anitu Martinac također sudjeluje profesorica Tina Laco kao moderator programa, a u glazbenom djelu programa nastupit će Damir Bunoza i Lucija Zovko.

Organizatori predstavljanja je Narodna knjižnica HNŽ.

Roman "Od Franje do Franje" još je jedna uspješnice Anite Martinac, koja je probudila javnost pišući o nedotaknutim temama iz prošlosti. Premijerno je roman predstavljen u Čitluku, te nakon toga u Beču, Osijeku, Vinkovcima, Zagrebu, Rijeci i Pločama.

Već nakon prvih kritika i osvrta o romanu, te reakcijama čitatelja novi roman dočekan je s oduševljenjem. Trenutno je prvi roman po čitanosti prema listi bloga Hrvatska.roman, a autoricu ubrajaju među najznačajnije hrvatske romanopisce posljednje decenije.