Podijeli članak

Hrvatski premijer Andrej Plenković sudjelovat će danas u bosanskoj Posavini na svečanosti povodom potpisivanja ugovora o financijskoj podršci projektima od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini te na manifestaciji “Večer Hercegovine u Posavini”, priopćeno je u četvrtak iz hrvatske vlade.

Plenković će u Franjevačkom samostanu u Tolisi nazočiti svečanosti povodom potpisivanja ugovora o financijskoj podršci Hrvatske za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata bosanskohercegovačkih Hrvata, a nakon toga će se u Orašju sastati s predsjednikom vlade Županije Posavske Đurom Topićem.

U petak navečer je u Orašju predviđeno sudjelovanje premijera Plenkovića na manifestaciji “Večer Hercegovine u Posavini”.

Kako je priopćenoiz vlade, uz premijera će biti potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar državne imovine Mario Banožić, državni sekretar Središnjeg državnog ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas te državna sekretarica za političke poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić.