Podijeli članak

Nakon pauze nastavlja se i Premijer liga za odbojkašice a igračice SOK Mostar nakon odličnog finiša prvog dijela prvenstva u drugi dio ulaze s najlakšom utakmicom koju pred sobom mogu imati.

'Sokice' putuju u Brčko gdje će odmjeriti snage s najboljom ekipom prvenstva Jedinstvom Bimal. To su utakmice u kojima pritisak ne postoji i gdje domaći trener može vidjeti gdje su u ovom trenutku  njegove odbojkašice. Utakmicu u Brčkom najavila je za Pogled.ba kapetanica SOK Mostar Amra Mandžukić:

"S obzirom da smo imale relativno dugu pauzu, spremne smo za početak druge polusezone." - kazala je Mandžukić i dodala:

"Igramo protiv ekipe Bimal Jedinstva iz Brčkog koji su u samom vrhu naše odbojke dugi niz godina. Gledajući na njihove uspjehe, imamo veliki respekt,ali čvrsto vjerujem u svoju ekipu. Igrat ćemo srcem i dati sve od sebe, što mora rezultirati dobrim rezultatom po nas."

"Kao i nakon svake pauze zaželjele smo se natjecateljskih utakmica a ova u Brčkom pravi je ispit za nas da vidimo šta smo radile preko ovog perioda bez mečeva. Mislim da ćemo se u lijepom svjetlu predstaviti u ovoj utakmici ulazimo bez ikakvog pritiska" - kazala je kapetanica SOK Mostar. 

AU:B.B.