Podijeli članak

Posljednjih godina futsaleri Mostar SG Staklorada su bez konkurencije u našoj zemlji, tako da su bez većih problema odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine. 

Velike zasluge za uspjehe svakako ima i predsjednik Amel Bajgorić, koji je omiljen i cijenjen u Mostaru, ali i u cijeloj BiH. Posljednjih godina on je potpuno posvećen klubu iz grada na Neretvi, a zanimljivo je da je prije futsala bio veoma uspješan kao karatista.  

Naime, Bajgorić je bio jedan od osnivača tradicionalnog fudokan Karate u BiH i nedavno je na manifestaciji povodom 50 godina postojanja dobio posebno priznanje. 

- Dobio sam zlatnu plaketu za doprinos i razvoj karatea u BiH, kao i Karate kluba Mostar. Drago mi je da nije zaboravljen moj doprinos. Lijep je gest što sam dobio priznanje i što sam bio na proslavi zajedno sa velikim majstorom prof.dr. Ilijom Jorgom. Karate je bila moja prva ljubav. Nositelj sam crnog pojasa 4DAN. Bio sam jedan od trenera u karate klubu Mostar  i vrhovni sudija u tradicionalnom karateu. Kao takmičar, s reprezentacijom sam osvajao medalje na brojnim međunarodnim natjecanjima. Bez sporta ne mogu zamisliti svoj život. Sudbina me spojila s ljudima koji su sada u upravi Mostar SG Staklorada. Željeli smo da napravimo nešto više, i to nam je uspjelo. Mostar ima prvaka u futsalu i igramo Ligu prvaka, što je san svakog sportaša – kaže Amel Bajgorić.