Podijeli članak

Glazbeniku Amaru Češljaru uručen je otkaz u nekoliko bendova u kojima je svirao bubnjeve zbog neprimjerenih komentara koje je navodno napisao na društvenoj mreži Facebook.

On je, podsjećamo, na društvenim mrežama prokomentirao članak objavljen na portalu Klix.ba tako što je napisao kako bi na prosvjede u Mostaru protiv izbora Željka Komšića na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH - "poslao tenk", piše N1.

Reakciju glazbenika prenosimo u cijelosti.

''Zbog moje obitelji, prijatelja, suradnika, građana, komšija i svih ljudi koji me poznaju osobno ili kroz moj dugogodišnji profesionalan rad, ovim putem se obraćam u namjeri da demantiram neistinite informacije koje su posljednjih dana uznemirile javnost. Uz veliko poštovanje prema svima, ovim se ne želim pravdati, već iznosim javnosti do sada nepoznate činjenice.

Komentar koji je napisan pod mojim imenom na Facebooku portala Klix.ba, a pod postom o prosvjedima studenata u Mostaru nisam napisao ja. Moj mail i profil su bili hakirani. Notifikacije o promijenjenoj šifri su obrisane, što sam shvatio tek jutro poslije kad se nisam uspio lograti ni na Facebook ni na e-mail.

S mog e-maila su slane poruke novinarima i portalima u Hrvatskoj, kao dupli demanti u dva različita perioda tijekom te noći. Istina je da nisam napravio komentare, niti sam poslao spomenute mailove novinarima. Ali jesam obavio jedini telefonski razgovor s hrvatskim novinarom Vedranom Strukarom u kojem sam dao izjavu i sve negirao, ali taj dio nije objavljen.

U svojoj profesionalnoj karijeri, surađivao sam sa ljudima iz cijele BiH, kao i iz svakog kraja svijeta. Moji osobni stavovi i profesionalni domet ipak sežu dalje od polovičnih i pro nacionalističkih, pro nasilnih ili bilo kakvih sličnih komentara po društvenim mrežama. Nažalost, trenutna situacija u našoj zemlji povoljna je za ovakva provociranja i utemeljenje “istina” bez da se kontaktiraju sudionici. Tako da, sve što je izneseno nije ni blizu istine koju ja živim. Sve je instrumentalizirano ili ispolitizirano.

O mojoj privatnosti se malo zna, ali bih dodao da je jedan dio moje šire obitelji hrvatske nacionalnosti, i da čak ni greškom ne bih mogao napisati nešto slično što je navedeno. Ali, svakako se želim izviniti mojim prijateljima, kolegama, obitelji i muzičarima čitavog svijeta koji su doživjeli neprijatnost pomislivši da je ovo izjava Amara Češljara kakvog godinama poznaju. Moj jedini način komuniciranja je bio i ostao univerzalan – glazba'', priopćio je Amar Češljar.

Podsjećamo, nakon komentara na Facebooku, Češljar je dobio otkaze u pratećom bendu Dine Merlina i bendu Letu Štuke.