Podijeli članak

Uprava mostarskog Aluminija, kojem je danas trebala biti isključena struja te obustavljen rad, danas je priopćila da su preko jednog manjeg kooperanta uspjeli osigurati opskrbu električnom energijom za iduća 24 sata te je gašenje firme privremeno odgođeno.

Konferenciji za medije, koju je organizirao sindikat, simbolično je održana kod trafostanice na Čulama iznad Mostara, gdje je aluminijski kombinat spojen na elektroprijenos. Pored predstavnika sindikata prisustvovali su i predstavnici uprave, a v.d. direktora Aluminija Dražen Pandža s obratio prisutnima. Također, okupilo se stotinjak radnika, kao simboličan prosvjed zbog stanja u kompaniji, javlja Klix.ba.

Direktor Pandža je kazao da je velikim naporom uprave poduzeća "kupljeno" još malo vremena, točnije 24 sata, a u međuvremenu će se pokušati pronaći rješenje.

Za sada Aluminij neće biti isključen s elektromreže, rješenje opskrbe strujom osigurano i u naredna 24 sata.

Kako se doznaje, u rješavanje problema uključila se i ministrica financija u Vladi FBiH Jelka Milićević.

Prisutnima se obratio i predsjednik sindikata Romeo Biokšić, koji je poručio da se borba nastavlja te da su mogući i prosvjedi u Sarajevu.

Podsjetimo, zbog ogromnih dugovanja te kompanije za električnu energiju, Aluminiju je u ponoć trebala biti isključena struja, što bi zbog prirode posla značilo i kraj za kompaniju.