Podijeli članak

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević", Alemka Markotić gostovala je u RTL-u Danas.

Slovenija je prva zemlja u Europi koja je proglasila kraj epidemije. Na pitanje koliko je Hrvatska tome daleko, Markotić je kazala da je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak danas objasnio okvire za to.

"Sigurno će HZJZ još malo pratiti situaciju i na osnovu svih tih parametara koje je danas spomenuo donijeti preporuke ministru zdravstva koji onda preporuke upućuje prema Vladi koja potom donosi odluku", rekla je Markotić te dodala da smo trenutno u trećoj fazi i da stojimo jako dobro.

Premijer Andrej Plenković je danas kazao da smo odnijeli pobjedu u prvom valu.

"Ja ću biti još malo oprezna s proglašenjem pobjede. No, jako blizu smo pobjede i učinili smo izvrsnu stvar jer kao što vidite hvale nas i susjedne zemlje i cijeli svijet. A mislim da brojevi sami za sebe pokazuju da smo svi zajedno doista napravili jednu veliku stvar, cijeli hrvatski narod, mediji koji su to prenosili, Stožer i stručnjaci koji smo morali davati raznorazne upute, Vlada koja je morala sve to koordinirati i davati povjerenje nama stručnjacima. Mislim da je cijela zemlja napravila jednu ogromnu i dobru stvar", kazala je Markotić.