Podijeli članak

Nakupljanje prašine između rešetki može začepiti protok topline, a tada oni moraju snažnije raditi kako bi zagrijali cijelu prostoriju u kojoj se nalaze.
 
Prije čišćenja radijatora obavezno isključite grijanje. Ovo je sigurnosna mjera jer ćete radijator čistiti vodom, a i prljavština će lakše otići s hladnih površina.
 
Na gornjem dijelu radijatora nalaze se otvori koje je jednostavno očistiti korišnjem sušila za kosu. Sušilo upalite i stavite topli zrak da svojim strujanjem kroz otvore ukloni veće nakupine prašine i prljavštine. Isti efekt možete postići i ako imate usisavač na paru. Sve ono što se nalazilo u radijatoru sada će pasti na pod, a to jednostavno pometite ili usisajte.
 
Za sljedeći korak idealno bi bilo koristiti perušku, ali sasvim dovoljan može biti i uski drveni štap prekriven pamučnom tkaninom. Od gore prema dolje svaku rešetku očistite zasebno.
 
Završite čišćenjem izvana. Sok od limuna razrijedite u vodi i mokrom krpom prebrišite radijator. Ostavite da se osuši, a tek kada budute u potpunosti sigurni da nije vlažan možete ponovno upaliti svoj radijator, prenosi N1.