Podijeli članak

Po nalogu Tužiteljstva Sarajevske županije u proteklom razdoblju je uhićeno još devet osoba u nastavku akcije u vezi s malverzacijama s izdavanjem vozačkih dozvola.

Glasnogovornica Županijskog tužteljstva Azra Bavčić rekla je za Klix.ba da je Općinski sud u Sarajevu na prijedlog tužiteljstva odredio pritvor za dvije osobe.

Među devet uhićenih osoba su i posrednici i korisnici vozačkih dozvola koje su izdane na nezakonit način.

Podsjetimo, prije deset dana Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Hasibi Zajković koja je obavljala funkciju referentice za izdavanje vozačkih dozvola u Ministarstvu unutarnjih poslova Sarajevske županije i Ramizu Topaloviću.

Oni su ostali iza rešetaka zbog sumnje da su izdavali odnosno posredovali u izdavanju vozačkih dozvola osobama bez položenog vozačkog ispita.

Akcija je provedena zbog sumnje da su određene osobe na nezakonit način pribavili i posredovali u izdavanju vozačkih dozvola i osumnjičeni su za krivična djela zloupotrebe položaja, primanja i davanja dara i krivotvorenja isprava. U posljednjih nekoliko mjeseci izdano je najmanje 10 nelegalnih vozačkih dozvola, piše Klix.ba