Podijeli članak

Vlasnik strptiz kluba "Caribic dance" L.Ž., koji je uhićen u akciji "Dolar", pušten je na slobodu, kao i dvije djevojke, dok su četiri Slovenca i četiri državljanke Srbije predati Terenskom uredu za strance BiH, potvrđeno je u PU Banja Luka.

Policija će protiv Ž. podnijeti izvještaj Okružnom javnom tužiteljstvu u Banja Luci zbog sumnje da je počinio krivična djela navođenje na prostituciju i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, jer je klub radio poslije 22 sata.

Tri djevojke sve priznale

"Protiv pravnog lica, odnosno striptiz kluba podnesena je prijava komunalnoj policiji i naknadno će se odlučiti da li će klub biti privremeno zatvoren", navode u policiji.

Izvor blizak istrazi kaže da su tri od šest privedenih djevojaka tijekom kriminalističke obrade priznale da su se bavile prostitucijom, dok su ostale to negirale tvrdeći kako su samo radile kao plesačice. Prostituciju su priznale državljanke Srbije Z.D. i N.K., te A.M. iz Banja Luke, koje su zbog toga prekršajno sankcionirane.

"One su priznale da su seksualne usluge naplaćivale 400 maraka", kaže izvor iz istrage.

Kako saznaje "Avaz" sve četiri državljanke Srbije će biti protjerane iz BiH. U akciji su uhićeni još i državljani Slovenije B.Ć. kod kojeg je pronađena manja količina droge te A.D., M.S. i M.F. kod kojih je testiranjem utrvđeno da su pozitivni na kokain. 

Dvojica od četvorice bit će protjerani iz zemlje. Č. će ujedno biti prekršajno sankcioniran zbog posjedovanja droge, a S. zbog ometanja policijskih službenika.

"Ćetojević" nema veze s akcijom

Menadžment hotela "Ćetojević" priopćio je da nema nikakve veze s akcijom "Dolar" te da je racija izvršena u striptiz klubu "Caribic dance" koji koristi iznajmljeni prostor.

"Hotel ne radi od ožujka 2020. zbog epidemije koronavirusa. Akcija je izvršena u klubu, kojem je izdan poslovni prostor i čiji vlasnik nije vlasnik hotela. Vlasnici hotela nemaju nikakve veze sa klubom i radnjama koje se u njemu odvijaju", priopćio je menadžment hotela "Ćetojević".