Podijeli članak

Županijski sud u Bihaću donio je rješenje o produženju pritvora Fikretu Abdiću, načelniku Općine Velika Kladuša, za još dva mjeseca.

Ova odluka donesena je bez održavanja ročišta, nakon što je Vrhovni sud FBiH odbacio prijedlog Abdićeve obrane o izuzeću spomenutog suda zbog navodne političke pristrasnosti.

U obrazloženju odluke se navodi kako Tužiteljstvi sudu BiH nije dostavilo dopunu prijedloga za produženje pritvora, niti nove dokaze, niti je obrana osumnjičenog dostavila nove prigovore i dokaze kojima bi osporavala prijedlog tužitelja za produženje mjere pritvora.

Podsjećamo da su nakon uhićenja u Velikoj Kladuši, polovicom lipnja ove godine, Abdić i njegov zamjenik Sulejman Silić, proveli mjesec dana u pritvoru, nakon čega je Silić, uz određene mjere zabrane, pušten na slobodu. 

Pripadnici Federalne uprave policije uhitili su Abdića po nalogu Tužiteljstva USŽ, zbog sumnje za krivična djela korupcije i zlouporabe službenog položaja, te povredu ravnopravnosti u obavljanju gospodarske djelatnosti. Pored Abdića, uhićeno je i šest njegovih bliskih suradnika, zaposlenika lokalne administracije.