Podijeli članak

Miljenik žena i zvijezda "Sumrak sage", glumac Robert Pattinson najizgledniji je kandidat za ulogu Batmana u najnovijem filmu o istoimenom superjunaku, kojeg bismo u kinima trebali gledati 25. lipnja 2021. godine.

Prema pisanju Daily Maila, 33-godišnji Britanac na korak je do potpisivanja ugovora nakon čega bi trebao naslijediti kolegu Bena Afflecka, kojeg smo posljednjeg gledali kao čovjeka šišmiša.

Vijest da Ben više neće biti dio projekta objavljena je u siječnju ove godine, a osim što je utjelovio glavnu ulogu superjunaka, radio je na njemu i kao pisac te redatelj. Već je tada najavljeno kako kreće potraga za mlađim Batmanom, odnosno mlađim Bruceom Wayneom.

Prema pisanju Varietyja, Pattinson još uvijek pregovara o uvjetima suradnje i vijest još uvijek službeno potvrđena ali upravo se on nalazi na samom vrhu izbora novog glavnog glumca. Dosad se šuškalo kako bi ulogu Batmana trebao preuzeti, također britanski glumac, 29-godišnji Nicholas Hoult.

Ben Affleck se u ulozi Batmana pojavio 2016. godine u filmovima "Batman v Superman: Dawn of Justice" i "Suicide Squad" te 2017. godine u "Justice League".

Među posljednjim filmovima koje je snimio Robert Pattinson je "The Lighthouse" s Willemom Dafoeom koji će ovog vikenda biti premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu.

Svjetsku slavu i brojne obožavateljice diljem svijeta Robertu je donijela uloga vampira Edwarda Cullena u "Sumrak sagi", kojeg je glumio u svim nastavcima od 2008. do 2012. godine, prenosi Dnevnik.