Podijeli članak

Luka Šulić i Stjepan Hauser izvest će posebnu verziju himne Lige prvaka nekoliko trenutaka prije finalne utakmice između Real Madrida i Liverpoola, priopćeno je u petak iz Europskog nogometnog saveza UEFA.

Duet 2CELLOS  izvest će glazbeni komad omiljen među nogometnim navijačima diljem svijeta samo nekoliko trenutaka prije finalne utakmice Lige Prvaka u Kijevu u subotu 26. svibnja.

Mladi čelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser, koji čine dinamični instrumentalni duet, izvest će vlastitu verziju čuvene himne Lige prvaka dok se nogometaši Real Madrida i Liverpoola budu okupljali za najveći susret u klupskom nogometu.

- To je sjajna prilika za nas da budemo dio tako nevjerovanog događaja. To je trenutak koji ćemo pamtiti do kraja života i nadamo se da ćemo izvesti koncert za pamćenje - kazao je Hauser.
 

Šulić i Hauser, koji su iz Hrvatske i Slovenije, nastupaju na čelu od djetinjstva. Šulić je diplomirao na Kraljevskoj glazbenoj akademiji u Londonu, a Hauser u Kraljevskom Sjevernom glazbenom koledžu u Manchesteru.

2CELLOS stekli su svjetsku slavu u 2011. kada su svojom izvedbom pjesme Michaela Jacksona Smooth Criminal, osvojili svjetske top liste i stekli su veliki broj sljedbenika na YouTubeu, dok je njihova verzija pjesme Thunderstruck čuvenog benda AC/DC pregledana više od  115 milijuna puta.

Dvojcu nisu nepoznate velike pozornice jer su pozvani na turneju s Elton Johnom, pored nastupa na brojnim svjetski poznatim koncertnim pozornicama kao što su londonski Royal Albert Hall i Radio City Music Hall u New Yorku, navode iz UEFA-e.