Podijeli članak

Policajci uhićeni u akciji "DAR 1" predati su večeras Tužiteljstvu Županije Sarajevo.

Oni se sumnjiče da su počinili više od stotinu kaznenih djela u vezi s primanjem dara ili drugih oblika koristi i zloupotrebom položaja ili ovlasti.

U akciji MUP-a ŽS uhićeno je 17 policijskih službenika, a ova akcija okarakterizirana je kao najveći obračunu u policijskim redovima u poslijeratnom periodu BiH.

Uhićeni policajci su: Damir Bihorac, Emrah Hasanspahić, Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić, Gojko Pećenica, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Mensur Skenderović, Nedim Gljiva i Alem Ibišević, piše Klix.ba. 

Damir Bihorac je, kako se saznaje, bio predmet i u ranijim istragama sarajevske policije za ista koruptivna djela. Među uhićenim su i članovi uže obitelji starijih policijskih službenika.

Neki od 17 uhićenih su tijekom jutrošnjih pretresa i uhićenja pokušali skriti novac za koji se sumnja da je stečen ilegalnim radnjama, odnosno onim radnjama za koje se terete.

Nakon što ih u zakonskom roku ispita postupajući tužitelj, očekuje se da za uhićene bude predložen pritvor ili mjere zabrane o čemu će odlučiti sud.