Podijeli članak

Najmanje 12 civila poginulo je, a više desetaka osoba smatra se nestalima nakon eksplozije skladišta oružjem u nedjelju u stambenoj zoni pokrajine Idlib u Siriji, objavila je nevladina organizacija.
 
Uzroci eksplozije, koja je izazvala i urušavanje dviju zgrada u toj pokrajini na sjeverozapadu Sirije, nisu trenutno poznati, istaknuo je Sirijski opservatorij za ljudska prava koji se poziva na široku mrežu izvora u ratom zahvaćenoj zemlji.
 
Skladište oružja u stambenoj zgradi
 

Bijele kacige, spasioci koji operiraju u pobunjeničkim zonama, poslane su na lice mjesta na lokalitet Sarmadu, gdje pokušavaju uz pomoć buldožera razgrnuti ruševine u potrazi za eventualnim žrtvama.
 
Skladište se nalazilo u stambenoj zgradi u Sarmadi. Pripadalo je krijumčaru oružjem koji je radio za Hajat Tahrir al-Šam (HTS), džihadističku skupinu koju je oformio bivši sirijski ogranak Al Kaide koji kontrolira većinu pokrajine, prenosi Hina.
 
Ubijeno je 12 civila, većinom članova obitelji boraca HTS-a, istaknuo je Abdel Rahman, ističući kako bi broj poginulih mogao porasti jer se "više desetaka osoba smatra nestalima".