Podijeli članak

Pronašli smo klasična i popularna imena koja imaju latinski korijen, ali i zanimljiva značenja.

1. Adriana  

Samo izgovori ovo prekasno ime i shvatit ćeš kako lijepo zvuči. Ženska varijanta latinskog imena Adrian što znači onaj koji dolazi iz mjesta Adrije. Ako voliš slatke nadimke, iz ovog imena sigurno ih možeš izvući. 

2. Klaudija  

Također ime koje ima latinski korijen. Dolazi iz riječi "claudius" što je bilo često obiteljsko ime mnogih rimskih obitelji, ali i od riječi "claudus" što znači hroma, šepava, nepotpuna.

3. Stela 

Dolazi od riječi "stella" što znači "zvijezda". Lijepo ime za vašu malu zvijezdu. 

4. Lucija  

Slatka Lucija. Od latinske riječi "lux" što znači "svjetlo, sjaj". Divno ime za djevojčicu koje će zauvijek trajati.

5. Valerija 

Porijeklo ovog imena dolazi od latinske riječi "valerianus" i znači "ona koja je jaka, snažna, zdrava". Divno ime za tvoju snažnu kćer. 

6. Olivia 

Ime koje je nastalo od latinske riječi "olivarius, oliverus" što znači "maslina". Ovo stablo simbol je nade pa se može reći da ime znači "ona koja nosi nadu".

7. Dominik 

Nastalo od latinske riječi "dominus", a njezino značenje je "gospodar, gospodin". Rašireno je u mnogim zemljama svijeta. Poznato je i po španjolskom svećeniku iz 13. stoljeća, Sveti Dominik, koji je utemeljio katolički red dominikance. 

8. Vera

Iako ime zvuči slavensko, dolazi od latinske riječi "veritas" što znači "istina". Lijepo ime za tvoju djevojčicu.

9. Emilio 

Nova verzija starog latinskog imena Aemilianus, a dolazi od latinske riječi "suparnik" što imenu svakako daje određenu muževnost. Vrlo popularno ime u Italiji i Španjolskoj. 

10. Lara 

Dolazi od latinskih riječi "lar, laris", a to je bio naziv za rimske kućne bogove koji su bili zaštitnici kuće. Zato se može reći da ovo ime ima značenje "zaštitnica", pišu 24sata.