Zdravlje

04.06.2019 14:17    Zdravlje   U srijedu u Mostaru javnozdravstvena kampanja 'Ljekarna za medvjediće' Dječja radionicu 'Ljekarna za medvjediće' koju već treću godinu za redom organiziraju studenti Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održat će se u srijedu 5.lipnja od 13 do 15 sati u trgovačkom centru 'Mepas Mall“'
03.06.2019 10:32    Zdravlje   ​Ova hrana je ispravna i danima nakon što istekne rok trajanja Mikrobiološka ispitivanja hrane radila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), a i kušali su prehrambene proizvode ispitujući promjene pri kraju roka trajanja te nakon njegova isteka.
01.06.2019 21:49    Zdravlje   Opasne i nezdrave namirnice koje jedemo su hrenovke, paštete, salame, kobasice... Kada se nađemo u trgovačkim centrima, zna se dogoditi da kupimo i proizvode koje nismo namjeravali. Privuku nam pozornost svojim lijepim pakiranjem, a s druge strane nismo ni svjesni koliko oni mogu biti štetni za naše zdravlje, piše Večernji list BiH.
01.06.2019 14:20    Zdravlje   ​Jelovnik uz koji se gubi do četiri kilograma u tri dana Vojna dijeta (Military Diet) popularna je među osobama koje žele izgubiti više kilograma u kratkom vremenskom periodu. Riječ je o načinu prehrane temeljenom na malim obrocima koji su osmišljeni da sagore višak masnoće, ubrzaju rad metabolizma i da s njima izgubite do četiri kilograma u svega tri dana.
01.06.2019 10:15    Zdravlje   ​Jedna šalica borovnica dnevno smanjuje rizik od srčanih bolesti za 12 posto Znanstvenici sa Sveučilišta East Anglia testirali su učinke konzumiranja borovnica na uzorku od 138 odraslih i pretilih osoba. Svi su bili u dobi između 50 i 75 godina, te su imali dijabetes, visoki krvni tlak, te pretilost.
31.05.2019 13:31    Zdravlje   Zbog povećanje cijena smanjen broj pušača među školskom djecom Povećanje cijena cigareta utjecalo je na smanjenje broja pušača među školskom djecom – potvrdila je federalna koordinatorica za kontrolu duhana i pomoćnica direktora Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH Aida Ramić-Čatak danas na skupu 'Pušenje i zdravlje pluća - aktuelna situacija u FBiH' organiziranom povodom Svjetskog dana bez duhanskog dima.
31.05.2019 10:15    Zdravlje   ​S duhanskim dimom udišemo 5.300 dokazano štetnih tvari Sloganom kampanje Svjetske zdravstvene organizacije "Izaberi zdravlje, ne duhan" istaknuto je da pušenje nije samo loša navika – ono je jedan od najznačajnijih javno-zdravstvenih problema današnjice, poručuju iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica povodom Svjetskog dana bez duhanskog dima 31. svibnja.
30.05.2019 19:03    Zdravlje   ​Dvije vrste antibiotika se povlače s bh. tržišta Agencija za lijekove Bosne i Hercegovine, u suradnji s Europskom agencijom za lijekove (EMA) upozorila je zdravstvene radnike na ozbiljne posljedice kinolonskih i fluorokinolonskih antibiotika koji će biti povučeni s tržišta. Kako se navodi u pojašnjenju, zabilježena su onesposobljavajuća, dugotrajna potencijalno trajna neželjena djelovanja lijeka koja uglavnom zahvaćaju mišićno-koštani i živčani sustav, piše Klix.ba. Zbog toga su u cijeloj Europskoj uniji preispitane koristi i rizici svih kinolonskih i fluorokinolonskih antibiotika te njihove indikacije.
30.05.2019 16:01    Zdravlje   ​Samo pet minuta trčanja dnevno može značajno poboljšati zdravlje Trčanje mnogi doživljavaju kao aktivnost za koju su potrebne određene fizičke predispozicije misleći pri tome da će od trčanja imati koristi samo ako redovito trče po nekoliko kilometara.
30.05.2019 08:00    Zdravlje   Raste broj oboljelih od lajmske bolesti, oprez u prirodi Podaci Svjetske zdravstvene organizacije govore kako su BiH, Hrvatska i Crna Gora žarišna područja u Europi kad su u pitanju krpelji zaraženi Borrelijom burgdorferi, bakterijom koja prouzročava lajmsku bolest.
27.05.2019 21:58    Zdravlje   ''Šaka'' dijeta: Najbrže mršavljenje bez brojenja kalorija Želite smršavjeti, ali ne znate kako kontrolirati porcije hrane?
26.05.2019 21:49    Zdravlje   Znate li zašto ponekad imate male bijele mrlje na noktima? Neki ljudi vjeruju kako se male bijele mrlje na noktima pojave zbog nedostatka kalcija, ali to nije pravi razlog njihovog nastanka. Službeni naziv za ovu pojavu je – leukonihija, mnogi ih imaju i uglavnom se ne radi se ozbiljnom poremećaju, tako da možete mirno spavati