Zanimljivosti

24.04.2018 14:04    Zanimljivosti   ​Dječak(12) ukrao maminu kreditnu karticu i sam otputovao na Bali Australska policija pokrenula je istragu o tome kako je 12-godišnjak iz Sydneya sam uspio rezervirati let za Bali i tamo provesti četiri dana.
24.04.2018 10:06    Zanimljivosti   ​Tenisice koje bi mogle promijeniti sportsku obuću 3D printanje eliminira trenje koje se događa pri korištenju svakidašnjih tkanina. ​
23.04.2018 22:04    Zanimljivosti   Koreja je prva priznala profesionalne gejmere kao sportaše U Sjevernoj Americi i Europi esport je u velikom usponu, ali i one i dalje godinama kasne za Južnom Korejom, koju smatraju domovinom esporta i u kojem su gejmeri prave sportske i društvene zvijezde.
23.04.2018 21:25    Zanimljivosti   Policija iznenadila s objavom: Pogledajte koga su uhvatili u prekoračenju brzine Švicarska policija objavila je neobičnu vijest o patki koja je prekoračila brzinu letenja, a njihovu objavu prenijeli su mnogi svjetski mediji. Policijska kamera za nadzor brzine u gradu Könizu, gradu koji se nalazi sjeverozapadno od Berna, snimila je patku kako leti iznad ceste čak 52 kilometra na sat u zoni u kojoj je ograničenje brzine 30 kilometara na sat. Patka je snimljena u petak, a tri dana kasnije, ponovno su je uočili na svojoj kameri, no ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je riječ o istom prijestupniku. “Patka je letjela niskim letom brzinom od 52 kilometra na sat u zoni od 30 kilometara na sat”, priopćila je lokalna policija, a kao dokaz je objavila i fotografiju jureće patke. Srećom pa policija patki ne može ispisati kaznu jer bi za ovaj prekršaj mjesec dana bila bez dozvole za letenje.
23.04.2018 10:40    Zanimljivosti   ​Znate li što je 'sntntn' i čemu služi? Jedan od predmeta koje vjerojatno koristite barem na tjednoj bazi, ako ne i dnevno, a da sigurno niste ni znali da ima posebno ime je - sntntn.
22.04.2018 20:52    Zanimljivosti   Livnjak se bacio u potragu za kozom pa postao hit na Facebooku Jedan Livnjak izgubio je kozu i odlučio se na potragu ručno pisanim oglasom. Biblijska prispodoba o traženju izgubljene ovčice dobila je svojevrsni nastavak. Ovaj put nije u pitanju ovčica nego koza koja je nestala u centru Livna. Vlasnik za istu nudi i novčanu nagradu, a u oglasu je zamolio za anonimnost. Ipak, popularna satirična Facebook stranica “Imocki crnjaci” objavila je fotografiju na svojoj stranici i (ne)sretni čoban uskoro je postao hit na Facebooku.
22.04.2018 11:21    Zanimljivosti   ​VIDEO Pogledajte kako se ruši svjetski rekord u trčanju unatrag Amerikanac Aaron Yoder postavio je svjetski rekord u trčanju unatrag.
21.04.2018 11:13    Zanimljivosti   Nova igrica hit na internetu, glavni junak Bakir Izetbegović Na popularnoj Googleovoj trgovini aplikacija Play Store pojavila se igrica “El-Bake”, čiji je glavni junak Bakir Izetbegović. Nakon instaliranja igrice na samom početku kao uvod umetnut je pozadinski zvuk koji je ustvari glas junaka El-Baketa, koji pozdravlja Bosnu i Hercegovinu i sve SDA-ovce. "Selam, Bosno i Hercegovino, selam alejk, dobro veče, moji dragi SDA-ovci", pozdravlja na početku glavni junak igrice. Nepoznati kreator igrice razine je nazvao po imenima bosanskih gradova. Tako prvi level nosi naziv po gradu Bužimu, a sljedeći po Bihaću, Zenici, Tuzli i Sarajevu. Tijekom igranja junak El-Bake sakuplja novac izbjegavajući prepreke u vidu policijskih automobila, da bi, kako igrica odmiče, imao sve teže prepreke u vidu demonstranata koji stoje na putu s transparentima. Svaki naredni level do kojeg igrač dođe sve je kompliciraniji, ali i donosi sve više novca koji El-Bake sakuplja. Tako prvi level „Bužim“ donosi 200 maraka, a završni i najteži „Sarajevo“ čak 15.000 maraka.
20.04.2018 10:00    Zanimljivosti   ​David Copperfield na sudu morao otkriti slavni trik Slavni američki mađioničar David Copperfield morao je otkriti jedan od svojih trikova na sudu u sklopu tužbe koju je zbog ozljede pokrenuo jedan od sudionika tog trika.
19.04.2018 20:02    Astro kutak   ​Saznajte što ste u židovskom horoskopu Iako židovska astrologija ima zajedničke korijene s istočnjačkom i helenističkom astrologijom, ona se ipak od njih znatno razlikuje. Pronađite svoj znak i saznajte što vas krasi, kako – i koliko ćete živjeti…
19.04.2018 07:45    Zanimljivosti   ​Djelatnici u restoranu u Chicagu dobili napojnicu od nevjerojatnih 260 posto Za većinu Amerikanaca dobra napojnica u restoranu iznosi najviše 20 posto od računa, ali što reći o napojnici od 260 posto?
18.04.2018 18:37    Zanimljivosti   Snimka gorile koja ljubi svoje tek rođeno mladunče raznježila mnoge Gorila Calaya iz Smithsonian National Zooa u Washingtonu nedavno je prvi put u životu postala majka. Šesnaestogodišnja majmunica je cijeli porod obavila sama, a trenutak u kojem prvi put ljubi svoju bebu raznježio je mnoge. Maleni Moke je prva gorila rođena u zoološkom vrtu Smithsonian u devet godina. “Rođenje gorile je vrlo bitno, ne samo za nas u zoološkom vrtu, već i za cijeli svijet jer su gorile ugrožena vrsta. Cilj našeg tima je da pomognemo Calayi oko brige za njenog potomka budući da je prvi put majka. Pomoći ćemo joj na svaki način, ali imamo povjerenja da će biti odlična mama malenom Mokeu”, rekla je Meredith Bastian, glavna u timu zaduženom za brigu o primatima. Novopečena majka bebicu je dobila s 11 godina starijim mužjakom Barakom, piše Daily Mail.