Teme Svijet

25.12.2017 14:24    Teme Svijet   Menadžer restorana zaprijetio osoblju otkazom, ukoliko na Božić jave da su bolesni Lanac restorana Wagamama našao se na udaru žestokih kritika nakon što je jedan od njegovih menadžera osoblju zaprijetio kaznama ako se jave da su bolesni tijekom božićnih blagdana, prenosi Index.hr .
25.12.2017 13:59    Teme Svijet   Papa Franjo: Zastarjeli model razvoja nastavlja proizvoditi ljudske, društvene i ekološke gubitke Dok kršćani širom svijeta slave blagdan Kristovog rođenja, papa Franjo je govorio o patnjama koje se "odražavaju na dječijim licima", navodeći ratove i druge napetosti koje se pojavljuju u regijama poput Bliskog istoka, Afrike i Korejskog poluotoka.
24.12.2017 21:49    Teme Svijet   Najmlađi optuženik za ubojstvo, 11-godišnji Australac, u veljači izlazi na slobodu Jedan od najmlađih dječaka ikad optuženih za ubojstvo u veljači iduće godine izlazi iz pritvora za maloljetnike u Perthu, prenosi portal The Australian.
24.12.2017 21:04    Teme Svijet   Diler droge zabunom ušao u policijsko auto misleći da je taksi Neočekivano božićno iznenađenje doživio je diler droge u Kopenhagenu, kada je ušao na zadnje sjedište taksija sa 1.000 cigareta od marihuane, a onda shvatio da je greškom ušao u policijsko vozilo.
24.12.2017 19:30    Teme Svijet   U Egiptu privedeno 15 osoba nakon napada na kršćansku crkvu Egipatske vlasti pritvorile su 15 osoba u sklopu istrage o napadu na nelegaliziranu koptsku kršćansku crkvu u selu južno od Kaira.
24.12.2017 18:35    Teme Svijet   Na Tajlandu slonovi donose djeci božićne darove Skupina slonova natovarena darovima i s voditeljima odjevenima u odjeću Djeda Mraza posjetila je grad Ayutthaya, drevnu prijestolnicu budističkog Tajlanda, kako bi djeci podijelila darove za Božić. Četiri slona stigla su u školu Jirasartwitthaya i uručila djeci igračke i slatkiše.
24.12.2017 16:53    Teme Svijet   U Kini javno sramoćenje građana koji odbijaju platiti dug državi U Xi'anu, gradu u Kini javno su osramoćeni stanovnici koji odbijaju platiti dugove, te su tako prikazane njihove fotografije na bilbordima i u izvještajima državnih medija.
19.12.2017 08:49    Teme Svijet   ​Svako samoubojstvo za Crkvu je teški grijeh. Je li i Praljkovo? Kada bi čin Slobodana Praljka bio klasično samoubojstvo, onda bi ga se, prema crkvenim zakonima, smatralo teškim grijehom. Međutim, taj dramatični trenutak svjesnog odlaska u smrt bio je svojevrsna obrana dostojanstva vlastitog života. I ne samo svoga.
17.12.2017 12:51    Teme Svijet   Kakvih ste uvjerenja oko oblika Zemlje? Ako ste vjerovanje da nam cijelo vrijeme lažu i da je Zemlja ipak ravna ploča do sada pripisivali samo najglupljim forumašima koji nisu napustili svoju županiju, niste bili u pravu. Da je Zemlja ravna ploča duboko su uvjerene i neke poznate osobe kojima nikako nije jasno kako se oceani ne izliju u svemir, ako je naš planet okrugao.
17.12.2017 11:15    Teme Svijet   Žene i djeca potencijalna islamistička prijetnja u Njemačkoj Njemačke službe sigurnosti identificirale su kao potencijalnu islamističku prijetnju nekoliko desetaka žena i maloljetnika koji bi mogli biti spremni provoditi terorističke napade u Njemačkoj.
17.12.2017 08:35    Teme Svijet   UN raspravlja o poništenju Trumpove odluke o priznavanju Jeruzalema Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda raspravlja o nacrtu rezolucije kojom bi poništilo odluku američkog predsjednika Donalda Trumpa o priznavanju Jeruzalema službenom prijestolnicom izraelske države, prenose agencije u subotu.
17.12.2017 08:25    Teme Svijet   U američki projekt uloženo 600 milijardi eura, znanstvenici istražuju NLO Kako piše New York Times, u proračunu za obranu SAD, koji iznosi 600 milijardi dolara, nalaze se i 22 milijuna koja su namijenjena za Program za naprednu identifikaciju zračnih prijetnji. Javljaju i kako je taj podatak bilo jako teško pronaći te da je Pentagon htio da bude upravo tako. Naime, taj program postoji godinama i istraživao je izvješća o NLO-ima, tvrdi New York Times, prema podacima koje je dobio od strane službenika Ministarstva obrane SAD-a, razgovora s osobama koje su sudjelovale u programu i zapisima do kojih su došli.