Teme Svijet

23.07.2018 09:28    Teme Svijet   Pročitajte emotivno pismo jedne majke Zlatku Daliću Potaknuta uspjehom hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, jedna je čitateljica portala Dnevnik.hr napisala emotivno pismo hrvatskom izborniku Zlatku Daliću.
21.07.2018 10:20    Teme Svijet   ​Nino Raspudić: Geni će i dalje biti kameni Iako je, navodno, trebalo biti okončano u nedjelju 15. srpnja sa zadnjim sučevim zviždukom, mitsko iskustvo svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. za Hrvate još nije gotovo i nikada neće biti potpuno gotovo, jer će na ovoj generaciji ostaviti trajni trag. Završilo je nogometno prvenstvo, završila su slavlja i veličanstveni dočeci, ali novi osjećaj još traje.
18.07.2018 11:26    Teme Svijet   Zašto se Kolinda toliko svidjela svijetu? Brojni svjetski mediji tijekom i nakon Svjetskog nogometnog prvenstva pisali su o ponašanju hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, prvo nakon utakmice s Rusijom, a najviše nakon finala s Francuskom, na kojem je hrvatska predsjednica najupečatljivija bila po tome što je sve redom izgrlila i izljubila.
17.07.2018 19:11    Teme Svijet   Hrvatica ušutkala one koji su napali Vatrene zbog Thompsona Marginalni dio, ali očito dobro financijski situiran, hrvatske javnosti zamjerio je Vatrenima zbog činjenice da su se satima u svom autobusu na putu od Zračne luke Franjo Tuđman do Trga bana Jelačića družili s popularnim hrvatskim glazbenikom Markom Perkovićem Thompsonom.
15.07.2018 13:41    Teme Svijet   ​Višnja Starešina: Sinovi Oluje protiv djece komunizma Stotinjak tisuća populista, mahom marginalaca, doći će u ponedjeljak na Trg bana Jelačića da bi pozdravili svoju momčad s vrha Svijeta. Samo stotinjak tisuća!? Ma četiri milijuna populista, mahom marginalaca, već danima bodri, slavi, podupire uspon hrvatske nogometne momčadi na vrh Svijeta.
05.07.2018 07:28    Teme Svijet   ​Pismo čitateljice: Zašto narod nema svijest o tome što TRUDNICA zapravo znači Na redakcijski mail portala stiglo je pismo žene koja se potpisala kao obična trudnica.
16.06.2018 13:42    Teme Svijet   Nino Raspudić: Zahvaljujući Vladi, više ne moraš biti očajan Tema koju su mediji u posljednje vrijeme ugrijali do usijanja, a koju je u drugi plan bacilo tek započeto Svjetsko nogometno prvenstvo, priča je o odlasku mladih, i ne samo mladih, iz Hrvatske, pri čemu ne mislim samo na odlazak perspektivnog Z.M. (59) u pravcu BiH.
16.05.2018 11:05    Teme Svijet   ​Život u Njemačkoj: Djeca rastu, a sve to prolazi bez mene U Hrvatskoj danas gotovo da nema osobe u čijoj obitelji, posljednjih nekoliko godina, netko nije morao odseliti iz zemlje kako bi osigurao egzistenciju sebi i svojim bližnjima, piše DW.
09.05.2018 11:16    Teme Svijet   ​Bleiburg: Posljednja ofenziva partizana sa Svinjskog pašnjaka „I danas sam opet saznala da se hrvatske kosti žrtava Titove Jugoslavije i dalje pronalaze u, i okolo Bleiburga. Ne samo u Koruškoj, Titovi partizani na savjesti imaju tisuće vojnika i civila, na primjer u Hudoj Jami. Hvala organizatorima ove komemoracije na njihovu trudu, a ja ću se i dalje zauzimati za Titove hrvatske žrtve na koruškoj zemlji!“
07.05.2018 08:40    Teme Svijet   Imotski Zid plača Dok se sve više ljudi iseljava iz Hrvatske i odlazi raditi u inozemstvo, u Imotskom se njihova imena ispisuju na zidu autobusnog kolodvora, kako ih se ne bi zaboravilo, piše RTL.
04.05.2018 13:22    Teme Svijet   ​Jurčević: 38 godina nakon njegove smrti, duh titoizma i dalje dominira Hrvatskom Na današnji dan prije 38 godina umro je predsjednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito. Iako jugoslavenski komunistički diktator fizički nije prisutan već gotovo četiri desetljeća, a od prošle godine ni najljepši zagrebački trg ne nosi više njegovo
03.05.2018 21:09    Teme Svijet   ​Pročitajte putopis Ljubušaka u Sjevernoj Koreji Kišno jutro pomalo hladnog aprilskog petka na prelasku Kineske granice. U kupe vlaka K27 na liniji Dandong – Pyongyang ulazi četiri-pet kontrolora, carinika i policajaca.