Teme Svijet

24.12.2017 18:35    Teme Svijet   Na Tajlandu slonovi donose djeci božićne darove Skupina slonova natovarena darovima i s voditeljima odjevenima u odjeću Djeda Mraza posjetila je grad Ayutthaya, drevnu prijestolnicu budističkog Tajlanda, kako bi djeci podijelila darove za Božić. Četiri slona stigla su u školu Jirasartwitthaya i uručila djeci igračke i slatkiše.
24.12.2017 16:53    Teme Svijet   U Kini javno sramoćenje građana koji odbijaju platiti dug državi U Xi'anu, gradu u Kini javno su osramoćeni stanovnici koji odbijaju platiti dugove, te su tako prikazane njihove fotografije na bilbordima i u izvještajima državnih medija.
19.12.2017 08:49    Teme Svijet   ​Svako samoubojstvo za Crkvu je teški grijeh. Je li i Praljkovo? Kada bi čin Slobodana Praljka bio klasično samoubojstvo, onda bi ga se, prema crkvenim zakonima, smatralo teškim grijehom. Međutim, taj dramatični trenutak svjesnog odlaska u smrt bio je svojevrsna obrana dostojanstva vlastitog života. I ne samo svoga.
17.12.2017 12:51    Teme Svijet   Kakvih ste uvjerenja oko oblika Zemlje? Ako ste vjerovanje da nam cijelo vrijeme lažu i da je Zemlja ipak ravna ploča do sada pripisivali samo najglupljim forumašima koji nisu napustili svoju županiju, niste bili u pravu. Da je Zemlja ravna ploča duboko su uvjerene i neke poznate osobe kojima nikako nije jasno kako se oceani ne izliju u svemir, ako je naš planet okrugao.
17.12.2017 11:15    Teme Svijet   Žene i djeca potencijalna islamistička prijetnja u Njemačkoj Njemačke službe sigurnosti identificirale su kao potencijalnu islamističku prijetnju nekoliko desetaka žena i maloljetnika koji bi mogli biti spremni provoditi terorističke napade u Njemačkoj.
17.12.2017 08:35    Teme Svijet   UN raspravlja o poništenju Trumpove odluke o priznavanju Jeruzalema Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda raspravlja o nacrtu rezolucije kojom bi poništilo odluku američkog predsjednika Donalda Trumpa o priznavanju Jeruzalema službenom prijestolnicom izraelske države, prenose agencije u subotu.
17.12.2017 08:25    Teme Svijet   U američki projekt uloženo 600 milijardi eura, znanstvenici istražuju NLO Kako piše New York Times, u proračunu za obranu SAD, koji iznosi 600 milijardi dolara, nalaze se i 22 milijuna koja su namijenjena za Program za naprednu identifikaciju zračnih prijetnji. Javljaju i kako je taj podatak bilo jako teško pronaći te da je Pentagon htio da bude upravo tako. Naime, taj program postoji godinama i istraživao je izvješća o NLO-ima, tvrdi New York Times, prema podacima koje je dobio od strane službenika Ministarstva obrane SAD-a, razgovora s osobama koje su sudjelovale u programu i zapisima do kojih su došli.
14.12.2017 12:12    Teme Svijet   Poruka: Svaki put kad pljujete Hrvatsku, pljujete na majku čiji je sin ostavio život za nju Što je za vas Hrvatska? Iseljenik R. L. dao je svoje viđenje odnosa prema domovini, koje s CroExpressa prenosimo u cijelosti.
04.12.2017 10:06    Teme Svijet   Amerikanka proizvodila biljni otrov u domu za umirovljenike Ricin koji je Betty Miller pripravljala iz hobija nije odnio nijednu žrtvu, ali je bio povod za nesvakidašnji dolazak saveznih policajaca u dom umirovljenika "Wake Robin", gdje su u apartmanu sedamdesetogodišnjakinje otkrili bočicu s natpisom "ricin". Analiza je pokazala da je riječ o smrtonosnoj tvari.
03.12.2017 14:40    Teme Svijet   ​Hrvati imaju više izdajica nego cijela Europa zajedno: Srbi ih jednostavno pokolju, a Hrvati ... Hrvati su jako čudan narod. Imamo više izdajica nego cijela Europa zajedno, no s njima postupamo na čudan način. Francuzi svojim izdajicama poskidaju glave giljotinom, Englezi ih povješaju po podrumima, Srbi ih jednostavno pokolju, a Hrvati ih njeguju kao najveće nacionalno bogastvo. Tako je davno govorio Antun Gustav Matoš.
03.12.2017 13:01    Teme Svijet   ​Starešina: Praljak nije mogao prihvatiti činjenicu da je on okupator, a Abu Hamza osloboditelj Nema jasnije ocjene Haaškog suda od onog što je učinio Slobodan Praljak, ispivši bočicu otrova, nakon što mu je sudac pročitao presudu.
21.11.2017 12:20    Teme Svijet   ​Šterc: Problem iseljavanja Hrvata iz Hrvatske i iz BiH postaje pitanje nacionalne sigurnosti Problem raseljavanja stanovništva iz Hrvatske i iz Bosne i Hercegovine poprimio je dramatične razmjere i postao pitanjem nacionalne sigurnosti, upozorio je, u intervjuu za bosanskohercegovački portal Slobodna Bosna, hrvatski demograf Stjepan Šterc istaknuvši