Teme Mostar

09.04.2014 14:36    Teme Mostar   Sestra ne odustaje: Ponovno aktivirana potraga za Mostarcem koji je nestao prije 30 godina Darko Stančević, dječak koji je kao dvogodišnjak nestao ispred obiteljske kuće u Mostaru, pronađen je, tvrdi obitelj Stančević, i to u Italiji gdje živi i radi kao dijete jedne imućne obitelji.
30.03.2014 11:20    Teme Mostar   Mostarcu život uništen! Liječnik rekao: ‘Operacija je rutinska’, a ostao nepokretan Rutinska operacije kralješnice Muji Berberoviću iz Mostara uništila je život. Ovaj dvadesetsedmogodišnjak sada je u kolicima, a za svoje stanje smatra odgovornima liječnike iz RMC-a “Dr. Safet Mujić” u Mostaru.
15.03.2014 15:58    Teme Mostar   Što strani turisti kažu o Mostaru? Da su mostarske ulice sve češće ucrtane na svjetske turističke karte, svjedoči činjenica da svjetski jezici odzvanjaju na svakom koraku stare gradske jezgre.
12.03.2014 09:29    Teme Mostar   Siromasi ujedinili podijeljeni grad Tko je zapalio zgradu županijske Vlade, sjedište HDZ-a BiH i županijskog ogranka stranke SDA? Jesu li bošnjački i hrvatski političari, građani okupljeni oko plenuma u pravu ili nisu, pitanja su koja Marinka Markovića (53) najmanje zanimaju. Njegova životna preokupacija temelji se na prostim,
08.02.2014 10:33    Teme Mostar   Pismo prosvjednika iz Mostara; Prevareni smo! U svom životu sam bio samo na dva prosvjeda. Iz zapravo dva razloga. Smatrao sam da se prosvjedima ne može ništa promijeniti i da su to tamo samo neki ljevičari iz OKC-a Abrašević.
07.02.2014 15:31    Teme Mostar   Marin Topić: Sarajevo, 1944. – Cvijeće, kupite cvijeće! Mostar, 2014. – Smeće, kupite smeće! Svi se stariji čitatelji sjećaju kultnog komunističkog filma ''Walter brani Sarajevo''. Zahvaljujući komunističkoj Federalnoj televiziji, mlađi ga bolje poznaju nego mi, jer su takvi filmovi ponovljeni stotinu puta. Kad sam ga ja gledao, zapamtio sam rečenicu sarajevskih ilegalaca ''Cvijeće, cvijeće, kupite cvijeće''. Danas kad vidim naš dragi Mostar, dakle 70 godina kasnije, naša kultna rečenica glasi: ''Smeće, smeće, kupite smeće!''
01.02.2014 16:26    Teme Mostar   U Mostaru najviše kradu žene i to kozmetiku Iako je sve više gladnih u BiH, a broj krađa po trgovinama rapidno raste iz dana u dan, naše istraživanje je, ipak, pokazalo da se zbog neimaštine najmanje krade. Kako smo otkrili u razgovoru s trgovcima i zaštitarima, u velikim samoposlugama pretežno se krade iz obijesti, hira ili čistog kleptomanstva, a vrlo rijetko iz nužde.
22.01.2014 16:53    Teme Mostar   Krizni raspust za mostarske đake: Roditelji do daljnjeg neće stati svoju djecu u školu! Školarci su nekad morali izmišljati razne izlike kako bi izbjegli koji dan u školskim klupama, no zahvaljujući neodgovornosti današnjih bh. vlasti koja je revoltirala njihove roditelje, djeca u pojedinim mostarskim prigradskim naseljima to više i ne trebaju činiti.
08.01.2014 10:14    Teme Mostar   Mostar u strahu od šuge: Saznajte kako se zaštiti od ove zarazne bolesti! Zarazna bolest scabies, u narodu poznatija kao sirotinjska bolest svrab ili šuga, iz mjeseca u mjesec se širi u Federaciji BiH te se nalazi na trećem mjestu po vodećim zarazama u ovom dijelu naše zemlje.
30.12.2013 13:50    Teme Mostar   FOTO: Mostar 2013. u 18 prizora U Mostaru ćete često čuti kako se iz godine u godinu ništa ne mjenja. Barem ne u smijeru stvaranja kvalitetnijih životnih uvjeta za građane ovoga grada.
22.12.2013 17:40    Teme Mostar   Priča o Mostaru: 'Molim vas čašu vode i novine, kavu sam s majkom popio' Iako preliminarni rezultati popisa kažu kako Mostaraca ima manje nego prije rata, usprkos tome što su ratne strahote uzele svoj danak i što je grad na Neretvi zamišljenim zidom podijeljen na dva dijela, duh Mostara nemoguće je uništiti.
19.12.2013 09:41    Teme Mostar   Zašto studente novinarstva u Mostaru ne zanimaju mediji? Novinarstvo se iz godine u godinu pokazuje kao jedan od najpopularnijih studija na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Studenti studiraju po 3+2 modelu, a tek na drugoj godini diplomskog studija (peta godina sveukupnog studiranja, nap. a.) imaju priliku opredijeliti se za jedan od dva ponuđena smjera – odnosi s javnošću ili mediji.