Teme Mostar

23.03.2017 17:21    Teme Mostar   Priznanje mostarskog odvjetnika: JA SAM SRUŠIO STARI MOST! Valjda, to činim jer smo isti : MI i ONI. Narcizam malih razlika me tjera na ovo samooptuživanje. Ne u stilu moćnog Mileta Dodika, tko sam ja da ga kopiram? Jasno je svima : on je cinički podnio prijavu protiv sebe samog da konačno bude oslobođen
20.03.2017 13:24    Teme Mostar   Slučajevi 'X' mostarskog odvjetnika: Student i profesor! Sin, student prava, srećom, po Ustavu RH, neki dan mi reče kako je on to što ja pokušavam napisati o navedenim ustavnim pravilima već svladao, ali na engleskom jeziku: “Rules of the game” - pravila ponašanja“. Posvađasmo se oko prijevoda. Pravila igre i pravila ponašanja za mene nisu isto!
18.03.2017 09:44    Teme Mostar   ​Teška životna priča Mostarca: Čisti podrume i odvozi stare stvari kako bi prehranio obitelj ''Volja za životom i snaga ljubavi pomjera planine i rijeke“, ovu izreku je svojom životnom pričom opravdao osamdesetpostotmi ratni vojni invalid Đenan Kapetanović iz mostarskog Bafo naselja.
15.03.2017 15:10    Teme Mostar   Za Pogled govori prof. dr. sc. Edita Černy- Obrdalj:Pokazatelji proljeća u Mostaru – alergije i umor Na djelovanje klime i izmjenu godišnjih doba osjetljiv je veliki broj Mostaraca i Mostarki koji poprilično teško podnose vremenske promjene. O virozi, proljetnom umoru kao i alergijama koje su svojstvene za ovo doba godine u Mostaru i Hercegovini, za Pogled.ba iznosi prof.dr.sc. Edita Černy-Obrdalj, specijalistica Obiteljske medicini u mostarskom Domu zdravlja.
09.02.2017 10:13    Teme Mostar   Dr. Senada Vujica: Sistematski pregled osnovaca u Mostaru pokazao: Djeca 'pogrbljena' i pretila Sistematski pregled djece u razvoju vrlo je značajan jer se navrijeme mogu uočiti eventualni zdravstveni problemi te kroz daljnju suradnju s liječnicima specijalistima potražiti odgovarajuće i najbolje rješenje.
06.02.2017 08:42    Teme Mostar   ​Mostarska Crna ulica: Još jedan apsurd u gradu na Neretvi Neugodno iskustvo s prometom i zakonom u Gradu Mostaru odlučio je ispričati jedan naš čitatelj, koji je želio ostati anoniman, te time skrenuti pozornost na vladavinu apsurda u gradu na Neretvi.
28.01.2017 14:01    Teme Mostar   Branitelj iz Mostara: Rat mi je ukrao mladost, a poraće sve ostalo Posljednjih dana sve se više zvecka oružjem u regiji, pa ne mogu da nešto o tome ne napišem.
14.01.2017 19:05    Teme Mostar   ​Hoće li pravda stići ubojice 114 Hrvata i Bošnjaka u Mostaru? Svaki zločin treba biti istražen i procesuiran, a počinitelj individualno snositi odgovornost, rečeno je tijekom skorog posjeta glavnog tužitelja Međunarodnog kaznenog suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije Sergea Brammertza i razgovora s najvišim državnim dužnosnicima u Bosni i Hercegovini, piše Hrvatski Medijski Servis.
19.12.2016 11:10    Teme Mostar   ​Tužna sudbina starice iz Mostara: Bez pomoći dobrih ljudi imala bi samo komad suhog kruha Zahvaljujući pokrenutoj humanitarnoj akciji “Topli obrok za stare samce” Udruženja građana ‘Zajedno za naš grad’ Mostar, Mostarka Sabaha Ćurić svaki dan ima topli obrok i kruh. Sabaha je samo jedna u nizu socijalno ugroženih osoba u ovom gradu kojima ovo udruženje preko volontera iz Mostara svakodnevno na kućna vrata nosi hranu.
01.10.2016 08:10    Teme Mostar   ​Martina Miladinović: Ne znaš ti kako je u Mostaru bilo prije ”Ne znaš ti, sine, šta ti je Mostar. Sve je to prije bilo drugačije. Ne znaš, bona, šta smo se u ratu jada nagledali. Nije sve onako kako se tebi čini. Slušaj šta ti kažem i nemoj puno s rajom o tome.”
03.09.2016 10:14    Teme Mostar   ​'Čuvar Starog mosta': Priča o najfotografiranijem Mostarcu Uvijek u bijelom, bos, ali veseo. Više od 40 godina 75-godišnji Safet "stražari" kraj Starog mosta u svom skromnom dućanu koji obiluje starinama i koji se razlikuje od svih ostalih.
01.08.2016 15:18    Teme Mostar   ​Kome smeta svinjetina na istočnoj strani Mostara? Na policama u posljednjoj otvorenoj Konzumovoj prodavnici na istočnoj strani Mostara svi kupci za sebe mogu naći po nešto – osim onih koji žele proizvode od svinjskog mesa.